Dialoog in KunstWerkPlaats

Venray | Het maandelijkse dialoogcafé van Venray in Dialoog vindt op woensdag 14 november plaats in de KunstWerkPlaats in plaats van in Proeflokaal Goesting. Gespreksleiders May Perenboom en Mia Tielen-Poels houden een schildersdialoog in samenwerking met Paul van Hoenselaar, coach van de KunstWerkPlaats. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Mia Tielen en May Perenboom gaan bij de KunstWerkPlaats de uitdaging aan om een schildersdialoog te houden met als thema Omzien naar elkaar hoe doe je dat? Normaal vindt de dialoog plaats in groepsverband. Nu wordt de groep na een korte inleiding opgedeeld in tweetallen en vertaalt men het gesprek op een schildersdoek!

"De KunstWerkPlaats is hier een uiterst geschikte plek voor", aldus Paul van Hoenselaar. "We begeleiden en ondersteunen hier dagelijks mensen met een psychisch kwetsbare achtergrond op een creatieve manier om zo tot een persoonlijk doel te komen. De kunst is dan geen doel op zich maar een middel om tot dat doel te komen. Het plezier om creatief bezig te zijn is erg belangrijk en zo werken we samen aan structuur, zingeving en zelfvertrouwen in een veilige omgeving. Deelnemers komen hier soms binnen met een traan en gaan met een lach naar buiten."

Van Hoenselaar woont in Venray en werkt bij de KunstWerkPlaats als coach. Op de Oude Oostrumseweg 19C is hij coach bij schilderen en tekenen en in het atelier voor beeldhouwen op het St. Annapark begeleidt hij bij activiteiten met keramiek en metaalbewerking. Verder is hij eigenaar van Magnon Creative Production, bureau voor grafische ontwerp en fotografie en hij is medeoprichter van het X-Stream Kunstenaarscollectief. Zijn passie is kunst in de breedste zin van het woord. Zijn droom is om samen met collega's en het bestuur de twee KunstWerkPlaatsen samen te voegen tot één faciliteit waar ze professioneler kunnen werken en met meer mogelijkheden.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan deze schildersdialoog. Ook wie niet kan schilderen. Ervaar hoe door middel van schilderen de dialoog met elkaar aangegaan kan worden. De schildersdialoog vindt plaats op de locatie Oude Oostrumseweg 19C en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl.


Workshop
Karlijn Surminski

Blitterswijck | De uit Blitterswijck afkomstige kunstenares Karlijn Surminski verzorgt een pop-upworkshop in Wereldpaviljoen Steyl.

Karlijn Surminski woont al tien jaar in Barcelona. De stad waar zij veel inspiratie opdoet voor haar schilderwerk. Maar ze verzorgt onder andere ook boeiende en inspirerende Picasso rondleidingen en workshops onder de naam Anders Kijken. Om geïnteresseerden in Noord-Limburg te informeren houdt Surminski een pop-up workshop op donderdagavond 8 november in Wereldpaviljoen Steyl.

Haar programma Anders Kijken is voor mensen die de kunstenaar in zichzelf willen vinden. "Iedereen heeft er een in zich. Daar ben ik honderd procent van overtuigd", legt Surminski uit. "Barcelona, de stad van Picasso en Gaudi, is daar een perfecte plek voor om deze naar boven te halen. De stad is boordevol gevuld met bijzondere cultuur en kunst. Het haalt je ook even los van je dagelijkse habitat, en laat je daardoor vol verbazing écht kijken naar je omgeving.

De kunstenaar in jezelf vinden zorgt voor een soort balans. Tussen je linker- en rechterhersenhelft, tussen het weten en het beleven, tussen het bedenken en het uiteindelijke creëren." De Anders Kijken workshop in Steyl is bedoeld voor creatieve en nieuwsgierige mensen die meer willen weten over een dagje Barcelona onder leiding van Surminski. Zo'n dagje Barcelona bestaat uit een ontvangst in café de LÓpera, een stadswandeling en een bezoek aan het wereldberoemde museum van Picasso. Na de lunch in het stamcafé van Picasso El Quatre Gats is er een schilder workshop. De pop-up workshop begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. De deuren gaan om 19.30 uur open. Naast informatie is er ook een korte workshop Picasso.

Inschrijving voor 7 november via e-mail info@kaleidobarcelona.com.


Voorstellingen in huiskamer

Overloon | Na de succesvolle primeur in 2016 krijgt de zogeheten Lónse huiskamer theatertour een vervolg. Op woensdag 12 en donderdag 13 december kunnen deelnemers genieten van een serie huiskamervoorstellingen op verschillende locaties in Overloon.

De Lónse Huiskamer theatertour is een initiatief van Het Overloons Toneel (HOT). De eerste editie Lónse Huiskamertheatertour kon op enthousiaste reacties rekenen. Na afloop werd een enquête gehouden onder de deelnemers. Zij reageerden unaniem positief en soms aangenaam verrast. Na een regulier stuk Het geheugen van water in 2017 is het nu tijd voor de tweede editie van de Lónse Huiskamer theatertour.

De opzet blijft hetzelfde: onder begeleiding van een gids wandelen de deelnemers in groepen van maximaal vijftien personen naar meerdere huiskamers in Overloon, waaronder ook een extra bijzondere locatie. Daar worden zij telkens verrast met een voorstelling van ongeveer twintig minuten, uitgevoerd door spelers van Het Overloons Toneel.


Match

Venray | Match voor vrijwilligers zoekt een schoonmaakhulp voor haar kantoorruimte voor ongeveer een uur per week. Werktijd is flexibel gedurende de week en in onderling overleg af te spreken.

Meer informatie? Neem contact op met Match voor vrijwilligers aan de Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Voor meer informatie kijk op de website www.matchvoorvrijwilligers.nl.