Michael Deeks erelid MHCV

Venray | Tijdens een feestavond voor leden is ter gelegenheid van de opening van het nieuwe clubhuis Michael Deeks benoemd tot erelid van Mixed Hockey Club Venray. Voorzitter Anthio Straten en bestuurslid Karel van Soest roemden de jarenlange en tomeloze inzet van Deeks. Michael Deeks meldde zich bij de club in 1994 om zelf te hockeyen. Hij heeft vanaf die tijd verschillende teams getraind en is jarenlang lid geweest van de technische commissie. Het bekendste team dat hij heeft getraind en gecoacht bevatte een aantal jongens van het huidig heren 2 dat destijds ook op subtopniveau speelde. In 2004 werd Deeks coach en trainer van het team van zijn oudste zoon Stan die toen bij MHCV kwam hockeyen. Daarna volgde zijn zoon Rens en vervulde Michael Deeks jarenlang de rol van coach van verschillende teams. Sinds 2013 is hij voorzitter van de technische commissie waar hij gaande de jaren de structuur en het beleid van de club op een aantal punten heeft verbeterd. hij is een verbinder en wil zoveel mogelijk alles procedureel laten verlopen. Hij gaat gesprekken met ouders en bestuur niet uit de weg en zet zich nog steeds met veel passie in voor alle leden van de club; als bestuurslid en als voorzitter van de TC.

Zevenklapper hockeysters

Cranendonck-Venray 1-7 (0-2). Doelpunten Venray: Jans Manders (2x), Lon van Alst, Lotte Logtens, Eva Verschuuren, Stella Wientjens en Joni van Alst.

Cranendonck | De hockeysters van Venray wonnen in de vierde klasse met royale cijfers de uitwedstrijd tegen Cranendonck: 1-7.

De gasten waren erop gebrand om al vroeg in de wedstrijd de score open te breken. Toch moesten ze nog wachten tot de 11e minuut op de openingstreffer. Uit een strafcorner was Lon van Alst er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Lotte Logtens die na een strafcorner de rebound benutte: 0-2. Dit was tevens de ruststand. Na de thee bleven de Venrayse hockeysters kansen creƫren en vooral doelpunten scoren. In de 44e minuut scoorde Eva Verschuuren de 0-3 na een voorzet van Lon van Alst. Vervolgens was Jans Manders twee keer trefzeker. Bij de eerste onderschepte Lon van Alst de bal bij het uitverdedigen, bediende vervolgens Manders op maat die fraai binnenschoot. Een minuut later was het opnieuw Manders die de 0-5 liet aantekenen. Na een uur spelen wist de thuisploeg voor het eerst echt gevaarlijk te worden en ook te scoren: 1-5. Het slotakkoord was voor de gasten. Stella Wientjens scoorde de 1-6 op aangeven van Lotte Logtens. De slottreffer werd gemaakt door Joni van Alst die de eindstand op 1-7 bepaalde. Op zondag 4 november ontvangt Venray directe concurrent DVS, aanvang 12.45 uur.

Doelpunt Myrthe Moorrees

Venray | De voetbalsters van FC Twente wonnen vrijdagavond in de eredivisie, mede door een laat doelpunt van Myrthe Moorrees (23) uit Venray, met 1-3 van Excelsior Barendrecht. De ploeg van Moorrees had in de eerste helft het betere van spel, maar verzuimde de score te openen. Op slag van rust deed de thuisploeg dit wel via Eline Koster, waardoor de Enschedese dames met een achterstand gingen rusten. In de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken via een treffer van Jassina Blom en doelpunten van Myrthe Moorrees, die in de 86ste minuut scoorde uit een vrije trap, en Renate Jansen: 1-3. FC Twente staat momenteel derde op de ranglijst, met elf punten uit zeven duels.