Nieuwe vorst

Venray | Zondag 11 november gaat het vastelaovesseizoen weer van start. Bij De Piëlhaas staat de start in het teken van de nieuwe vorst. Tijdens een bijeenkomst in de schouwburg, waar geen entree geheven wordt, treedt vorst Rob van Lieshout af en daarna wordt zijn opvolger bekendgemaakt.

Alle vastelaovesvierders uit Venray en omgeving zijn om 11.11 uur welkom op de Grote Markt. De opening van het seizoen wordt traditioneel met elf kanonschoten verzorgd door schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan. Dit jaar staat d'n elfde van d'n elfde niet alleen in het teken van de opening van het vastelaovesseizoen.

Er wordt ook afscheid genomen van vorst Rob en vervolgens presenteert De Piëlhaas zijn nieuwe vorst. Alle vastelaovesvierders uit Venray zijn van harte welkom in de schouwburg van Venray om vanaf 11.55 uur aanwezig te zijn bij het afscheid van vorst Rob, die na een periode van vijf jaar het stokje zal overdragen. En dan is natuurlijk de grote vraag: wie oh wie wordt de nieuwe vorst van De Piëlhaas?

Wie gaat de komende jaren als het boegbeeld van de Venrayse vastelaovend overal voorop? Het bekendmaken van de nieuwe vorst gebeurt op spectaculaire wijze om 12.33 uur. Aansluitend is er voor iedereen de mogelijkheid om de nieuwe vorst te feliciteren tijdens de receptie die tot 13.55 uur zal duren. Dit hele programma van De Piëlhaas is voor iedereen gratis toegankelijk. Na 13.55 uur nemen De Artiest, Goesting en Hulsman het programma over onder de naam Enkeltje Venray. Bezoekers van het programma van De Piëlhaas kunnen vanzelfsprekend blijven en zij hoeven hiervoor geen entree te betalen.