Oefenen in het gemeentehuis

VENRAY | Tijdens de raadsvergadering van dinsdag in het gemeentehuis ging om 20.00 uur plots het alarm af. Wat rook kringelde uit de keuken naast de raadszaal, sommigen hulden zich vervolgens in een oranje BHV-hesje en sommeerden iedereen de raadszaal te verlaten. Het betrof een oefening, bleek achteraf.

Het verlaten van de raadszaal door de ongeveer 75 ambtenaren, bestuurders en bezoekers op de publieke tribune gebeurde in alle rust. De aanwezigen werden naar de hal van gemeentehuis gedirigeerd waar iedereen, soms met een vragende blik, de verdere ontwikkelingen afwachtte. Even later kwam griffier Sophie Boere, tevens BHV'er, met het verlossende antwoord: "Dit is een ontruimingsoefening, iedereen kan weer terug naar de raadszaal."
Eigenlijk was het de bedoeling dat iedereen het gemeentehuis diende te verlaten om buiten een veilig heenkomen te zoeken. Maar daar was het weer te slecht voor.
Terug in de raadszaal evalueerde burgemeester Hans Gilissen de oefening kort met een lolletje: "De meesten maakten zich geloof ik niet zoveel zorgen om het gemeentehuis, maar meer om de bitterballen na afloop van de raadsvergadering." De BHV-oefening wordt later geƫvalueerd.