Astrid Classens gaat met SVOC'01 vol voor de titel.
Astrid Classens gaat met SVOC'01 vol voor de titel. Foto: Henk Lammen

SVOC'01 als koploper de zaal in

SVOC'01-VIOS 12-7 (3-4). Doelpunten SVOC'01: Marloes Cox (3x), Maartje Janssen (3x), Femke Kleeven (2x), Linda Claessens, Kelly Wismans, Rian Willems en Sofie de Mulder.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 hebben het eerste gedeelte van de veldcompetitie afgesloten als koploper van de overgangsklasse. Het laatste duel voor de zaalcompetitie werd afgelopen zondag winnend afgesloten tegen VIOS: 12-7. "We hebben onze doelstelling bereikt, maar voor ons telt alleen het kampioenschap aan het einde van dit seizoen", zei aanvoerster Astrid Classens enthousiast.

Door Willem Menting

SVOC'01 pakte veertien punten uit acht wedstrijden. Alleen tegen DAW Schaijk werd met 11-14 verloren. "Wat dat betreft kan het dus nog beter. We moeten natuurlijk wel kritisch blijven. Dat duel gaven we echt te makkelijk weg." Ook afgelopen zondag kwam SVOC'01 moeizaam uit de startblokken tegen de bezoekers uit Ottersum. VIOS kwam al snel op een 1-3 voorsprong. De thuisploeg had even geen antwoord en de scherpte ontbrak in de eerste helft. Beide ploegen gingen met 3-4 de rust in. Na rust schakelde SVOC'01 een tandje bij. De ploeg knokte zich terug tot 6-6 en daarna trok de thuisploeg het duel naar zich toe 12-7. "Ik moet even afkloppen, maar het gaat ontzettend goed. We zijn allemaal fit en spelen ijzersterk. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de zaalcompetitie."

SVOC'01 trapt de zaalcompetitie op 25 november af met een duel tegen VVO/Klimroos. "Een bepaalde doelstelling hebben we nog niet uitgesproken. Er zitten veel andere ploegen in de competitie, dus het zal in het begin nog wat aftasten zijn. Alles gaat een stuk sneller in de zaal en dat is wel fijn. We hebben er zin in, maar nu hebben we eerst nog even rust. Dan kunnen we weer fris beginnen aan de competitie."

Bij het tweede team van SVOC'01 speelt Fleur de Mulder weer regelmatig mee. Ze raakt vorig seizoen zwaar geblesseerd aan haar knie. "Dat is wel goed nieuws. Hopelijk kan ze ook weer aansluiten bij het eerste, maar dat is nog even afwachten."