De prijswinnaars samen met de bestuursleden Marc Arts en Henk Achten.
De prijswinnaars samen met de bestuursleden Marc Arts en Henk Achten. Foto: Rikus ten Brücke

Prijswinnaars VOC

Venray - Met ongeveer 300 deelnemers kon de organisatie van de Venrayse Oldtimer City (VOC) afgelopen zomer terugkijken op een geslaagde 24e editie van dit evenement met klassieke auto's.

Traditiegetrouw worden in het najaar de winnaars van de ballonwedstrijd van de Venrayse oldtimertoertocht in het zonnetje gezet. De eerste prijs was voor Jet Classens. Haar ballon legde een afstand af van 99,8 kilometer. De plaatsen twee en drie waren respectievelijk voor Hadva Sow (67 km.) en Lis van Asperen (59 km.). De winnaars ontvingen een bioscoopbon (geschonken door Luxor) en een lekkere snoepzak (van cafetaria Thielen).

In totaal hebben meer dan 100 kinderen meegedaan met de ballonwedstrijd. Peter Mooren van de Venrayse afdeling van Maag Lever Darm Stichting, het goede doel van de laatste editie, mocht een cheque van 300 euro in ontvangst nemen.

Bij de uitreiking keek Marc Arts, voorzitter van VOC, al vooruit naar 2019. "We hadden afgelopen zomer ideaal weer, zowel voor de deelnemers als de kijkers. En een fantastisch deelnemersveld met mooie pareltjes, maar vooral heel divers. We kijken nu al vooruit naar 2019 als we ons 25-jarig jubileum vieren."

Het evenement vindt dan plaats in het weekend van 28 en 29 juli. Liefhebbers van klassieke auto's kunnen ook dan kiezen uit een toertocht met een lengte van 50 of 80 kilometer.