Expositie vogels

Meerlo | De Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. en Vogelvereniging Venray houden een tentoonstelling van zang- en siervogels op zondag 11 november van 9.30 tot 16.00 uur in 't Brugeind aan De Leeuwerik 33 in Meerlo.

Op deze tentoonstelling tonen de kwekers van de vereniging hun eigen kweekvogels. Ongeveer driehonderd vogels van allerlei pluimage (onder meer kleurkanaries, vorm- en postuurkanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels en hybriden) zijn van de partij. Door een team van keurmeesters worden de vogels gekeurd. Er wordt onder meer gelet op kleur, formaat, gedrag en conditie en een van de vogels mag zich na afloop de algemeen kampioen noemen. Toegang gratis.

Bewegend leren

Venray | Sanne Kuijpers van Praktijk Ik Leer en Suzanne Strijbosch van Just see me verzorgen op dinsdag 13 november vanaf 20.00 uur een interactieve workshop bij Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59. Steeds meer wordt er aangetoond dat bewegen en leren niet zonder elkaar kunnen. Door beweging in te zetten worden er betere leerresultaten behaald, zijn kinderen fitter, kunnen kinderen hun (motorische) onrust beter uiten, is er een betere concentratie en verloopt het plannen en automatiseren beter. Aanmelden via e-mail aanmelden@puur-opgroeien.nl.