Afbeelding
Foto:

Fairtradehandje voor ondernemers

Venray | Ook tijdens deze Fairtrade Week laten weer drie ondernemers zien dat ze eerlijke handel een warm hart toedragen. Wethouder Carla Brugman heeft hen daarvoor beloond met het fairtradehandje.

Het aantal ondernemers en organisaties dat in Venray een bijdrage levert aan de fairtradegemeentecampagne blijft zo groeien. Zij laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren om mensen, in landen die het minder goed hebben als in Nederland, te helpen om tot een menswaardig bestaan te komen: wij een goed product, zij een eerlijke prijs.

Carla Brugman begon haar route bij de Witte Hoeve, die onlangs onder andere is overgegaan is op fairtradekoffie en -thee. Nen Vossen vertelde vol enthousiasme over zijn plannen om dit aanbod uit te breiden. Yvonne Bisschops van homeopatisch Centrum Dynamus laat zien hoe ook kleine ondernemers fairtrade kunnen promoten door eerlijke koffie en thee aan te bieden aan haar klanten. Mooder Maas in Wanssum toont dat het begrip 'duurzaamheid' bij de werkzaamheden aan de Maasarm verder gaat dan alleen aandacht voor het Milieu. Zij heeft, zo geeft Stijn Rutten aan, bewust gekozen voor eerlijke koffie en thee voor medewerkers en bezoekers.

Carla Brugman heeft al deze ondernemers gevraagd om de boodschap niet alleen via het handje op de voordeur, maar ook via de eigen communicatiekanalen uit te dragen. "Fairtrade lijkt zo vanzelfsprekend, maar veel mensen denken er gewoon niet aan."

Foto: links Nen Vosse, rechts Carla Brugman.