Carola Koelman-van den Brandt (links) en Angèle van Enckevort  zijn sinds enkele maanden de VVV-managers in Venray.
Carola Koelman-van den Brandt (links) en Angèle van Enckevort zijn sinds enkele maanden de VVV-managers in Venray. Foto: Rikus ten Brucke

Nieuwe vrouwen aan het roer bij VVV

VENRAY | Niet alleen betrok VVV Venray een jaar geleden een nieuw pand, sinds enkele maanden leiden twee nieuwe managers het toeristische informatiepunt in De Borggraaf. Angèle van Enckevort en Carola Koelman-van den Brandt volgen bij de VVV Marjan Kessels op die na 22 jaar een andere uitdaging is aangegaan.


Door Henk Baltussen


De toerist op zoek naar informatie zal niet direct het VVV-pand aan het Monseigneur Goumansplein (tegenover de ingang van de Petrus' Bandenkerk) kunnen ontdekken. Een bord met het bekende VVV-logo bij de ingang leidt degene die op zoek is naar regionale wandel- en fietskaarten en vele andere info verder. "De herkenbaarheid is inderdaad een aandachtspunt", beaamt Van Enckevort. "Maar aan de gevel van De Borggraaf mogen geen reclame-uitingen worden aangebracht. We zijn druk doende om de herkenbaarheid te verbeteren. Dat zal begin 2019 gerealiseerd worden."
Zo zijn er nog meer verbeterpunten die het duo wil oppakken. "Toen we enkele maanden hier begonnen. moesten we hier eerst wegwijs zien te worden en alles onder controle zien te krijgen", legt Koelman uit. "Met vrijwilligers werken was daar ook een onderdeel van."

'Op toeristisch vlak is er voor ons nog een en ander te leren'


Professionals en vrijwilligers laten samenwerken is niet altijd even makkelijk. Koelman: "We hadden daar nog nooit mee gewerkt. Maar dat hebben we nu onder de knie. Op toeristisch vlak is er voor ons nog het een en ander te leren. Daar werken we volop aan."
De twee hebben geen verleden in de toeristische sector. Koelman uit Venray was eerder werkzaam als hoofd van de receptie bij Evenementenhal Venray en zorgde daar ook voor de financiële afhandelingen. Haar collega woont in Venlo en was voorheen office manager en secretaresse in de reclamewereld en logistieke sector en richt zich bij VVV Venray voornamelijk op de buitendienst en relatiebeheer. Koelman houdt zich bij de VVV bezig met de binnendienst en de financiën. Beiden nemen de taken van elkaar over bij ziekte of vakantie. Ze zijn ieder drie dagen werkzaam binnen de VVV. Alleen op maandag zijn ze samen op kantoor. De aanstelling van het duo betekende tevens een uitbreiding bij de VVV van 0,4 fte.
Van het driekoppige VVV-bestuur heeft het duo de vrije hand gekregen. "Veranderingen mogen we waar mogelijk doorvoeren", zegt Koelman. Zeker op organisatorisch gebied liggen veel uitdagingen op de twee te wachten. Ook coördineert VVV Venray de inkoop van kaarten en dergelijke voor de overige VVV-kantoren in Venlo, Panningen, Baarlo, Meijel, Kessel en Gennep. "Dat brengt het nodige werk met zich mee."
Ook alle telefoontjes en mailtjes voor VVV Noord-Limburg komen in Venray binnen. Daarbij is Venray Bloeit, het promotieplatform voor de gemeente, onderdeel van het toeristisch bureau. Ingrijpende veranderingen zullen op korte termijn niet worden doorgevoerd, stelt het duo. Ze willen op de eerste plaats VVV Venray op de kaart gaan zetten.