Een clinic voor de jeugd was afgelopen weekend een van de openingsactiviteiten.
Een clinic voor de jeugd was afgelopen weekend een van de openingsactiviteiten. Foto: Henk Lammen

Hockeyclub bloeit (Video en foto's)

Venray | Afgelopen weekend opende de Venrayse hockeyclub MHCV een splinternieuw clubhuis. De accommodatie kreeg daarmee een flinke boost. Het past naadloos in de ontwikkeling die de club momenteel doormaakt.

Door Dennis Stiphout

Het project clubhuis duurde ongeveer vijf jaar. In die periode kende de hockeyclub een aantal lastige jaren, maar die tegenspoed is inmiddels achter de rug. De opening van het clubhuis is in dat opzicht de spreekwoordelijke kers op de taart. Voorzitter Anthio Straten motiveert: "We zijn heel erg trots op de opening van het nieuwe clubhuis. Het draagt bij aan een hele mooie accommodatie. We krijgen ook complimenten van de uitspelende teams en kunnen ook weer fatsoenlijk douchen, dat was bij de oude accommodatie anders." Straten ontkent dan ook niet dat het noodzakelijk was dat er een nieuw clubhuis kwam. "Het was hard nodig, dat mag je wel stellen. De oude accommodatie die veertig jaar geleden werd gebouwd was voor die tijd een prima locatie, maar het werd tijd om te vernieuwen."

MHCV kon bij die vernieuwing rekenen op de kennis en kunde van de eigen leden. Straten: "Het was een lang traject. Uiteindelijk is de bouwcommissie er zo'n drie tot vier jaar mee bezig geweest. Ze hebben ontzettend mooi werk verricht. Binnen onze vereniging waren er een aantal leden die verstand hadden van elektrische installaties, hoe je moet bouwen en hoe interieur en exterieur bij elkaar passen. Zo hebben we met veel mensen iets voor elkaar gekregen."

De oplevering van het nieuwe clubhuis is een van de voorbeelden van de professionalisering die MHCV de afgelopen jaren doormaakte. Wie tegenwoordig in het weekend langs de Venrayse hockeyvereniging rijdt, zal zelden lege velden aantreffen. Dat was in het verleden wel anders. "Op vrijdagavond hebben we Funkey Hockey, voor kinderen van zes en zeven jaar. Op zaterdag is het hier hartstikke vol met jeugd tot en met zeventien jaar en we hebben voortaan iedere week op zondag wedstrijden." Waar het voor andere teams lastig is om jeugd aan het hockeyen te kijken, merkt Straten op dat gebied bij MHCV nog geen problemen. "We proberen de jeugd vroeger te betrekken bij het hockeyen. Eerst kon dat niet, vanwege het gevaar voor de sport. We merken zodoende dat er nog steeds voldoende aanwas van onderuit is."

Ook over de prestaties van de senioren is Straten tevreden. "Heren 1 en dames 1 spelen momenteel erg goed. Heren 1 staat ruim bovenaan. De afgelopen weken hebben ze een aantal goede wedstrijden gespeeld en maken dan ook een goede kans op de titel." De goede resultaten kunnen voortaan dus na afloop gevierd worden in het clubhuis. Straten: "We zien al dat de animo om te blijven groter is geworden. In de oude situatie liepen mensen langs het clubhuis naar de uitgang, nu kun je eigenlijk niet meer om het clubhuis
heen."

Het gaat MHCV dus voor de wind: het nieuwe clubhuis, de toegenomen animo en de goede prestaties van de heren- en dameselftallen zorgen ervoor dat de club bloeit.

Henk Lammen maakte tijdens de clinic foto's.