Saämena ontwerpt Hazestekt

Venray | Carnavalsvereniging De Piëlhaas in Venray heeft Piet Saämena (58) gevraagd om zijn gevoel voor carnaval te verwoorden door het ontwerpen van de Hazestekt 2018-2019.

Sinds 2013 wordt er ieder jaar een markante Venraynaar gevraagd om zijn gevoel voor carnaval tot uiting te laten komen in het speldje van het nieuwe seizoen. Piet Saämena komt uit een Moluks gezin van tien kinderen, en is geboren en getogen in Venray. Als enige van dit gezin heeft Piet zich het Venrayse dialect eigen gemaakt door cursussen te volgen bij Frits Linssen. Los van zijn liefde voor Venray is Piet ook een betrokken vrijwilliger. Zo is hij vele jaren jeugdtrainer geweest en begeleider bij SV Venray. Hij ook alweer vele jaren betrokken bij het Sint Nicolaas Gilde waarbinnen hij beter bekend staat als opa Piet. Binnen De Piëlhaas heeft hij ook al vele taken vervult. Niels Borst, voorzitter pers en promotie: "Ik ken Piet al heel wat jaren en heb met hem mogen samenwerken binnen de commissie optocht en bals waarbij Piet als ordecommissaris bij de optocht en algemeen vrijwilliger tijdens het vorstenbal zich vol enthousiasme heeft ingezet. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat we hem op deze manier extra in het zonnetje kunnen zetten. Piet is namelijk ook betrokken bij Tienermök waarbinnen hij als 'senior' van de commissie een grote bijdrage levert aan de dynamiek binnen die groep." Op het Youtube kanaal van De Piëlhaas is te zien hoe Piet in zijn eigen tuin, enkele weken geleden, overvallen werd door de commissie. Samen met zijn gezin en grafisch ontwerper Willy Voesten heeft Piet een bijzonder ontwerp weten te maken. Piet Saämena is vader van twee volwassen kinderen, Timo en Nina, en al jaren getrouwd met Victorien. Op zondag 11 november wordt zijn Hazestekt gepresenteerd in de schouwburg in Venray en ontvangt Saämena het allereerste exemplaar.


A73 afgesloten

Venray | Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de A73. Hierdoor is de A73 tussen oprit (9) Venray tot afrit (6) Boxmeer van vrijdag 2 november 19.30 uur tot zaterdag 3 november 09.30 uur in de richting van Nijmegen afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast is de A73 tussen knooppunt Rijkevoort en afrit (4) Cuijk in de richting van Nijmegen afgesloten van zaterdag 3 november 18.00 uur tot zondag 4 november 10.30 uur. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot vijftien minuten.