Afbeelding
Foto: R.ten Brucke

Slagerij Edelbrons

Ysselsteyn | Slagerij Edelbrons timmert flink aan de weg. Afgelopen jaar stond de ambachtelijke slagerij voor de eerste keer op de Wine Professional in de Europafoyer in Amsterdam RAI.

Via een klant in Amsterdam kwam Edelbrons op de beurs in de RAI terecht. "We stonden op een beurs in Maastricht en daar liet ik deze Amsterdamse klant van onze delicatessen proeven", vertelt slager Joos Truijen trots. Na het proeven van specialiteiten als Peel-schenk, Panchetta de Peel en Turf-spek was de Amsterdammer verkocht. "Deze horecagroothandel verkoopt producten in het hele land. Toen we werden uitgenodigd voor de Wine Professional hoefden we niet lang na te denken. Onze delicatessen sloegen daar goed aan. Het was wel speciaal om op die beurs te staan. Negentig procent van alle stands verkocht alleen maar wijn. Slechts tien procent bracht delicatessen aan de man. Het was echt een unieke ervaring. Als alles volgens plan verloopt staan we in januari weer op de beurs."

Slagerij Edelbrons heeft een sterk regionaal karakter. In de Peel in Ysselsteyn, op de boerderij van Frank Schepers groeit het peelvarken op. Alle varkens worden uitgesneden in een kleine ambachtelijke slagerij. Het varken word door slager Truijen verwerkt tot een lekker stukje vlees of er worden vleeswaren van gemaakt. Truijen is in de jaren 90 begonnen met het maken van (h)eerlijke vleesproducten, van vroeger uit de streek. Om te zorgen voor constant kwalitatief goed en betrouwbaar vlees is Truijen gaan samenwerken met varkensboer Schepers, die op twee locaties varkens houdt met het Beter Leven Keurmerk met één ster van de dierenbescherming.

Toch heeft Edelbrons over een paar maanden meer nieuws te melden volgens Truijen. "Er zijn mooie ontwikkelingen, maar daar kan ik helaas nog niet veel over zeggen."

Slagerij Edelbrons is gevestigd aan de Ysselsteynseweg 48 in Ysselsteyn. Meer informatie over de slagerij is te vinden op www.edelbrons.nl. (foto's Rikus ten Brücke)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding