Vijfde Unicef bridgedrive

Venray | De vijfde Unicef bridgedrive vindt plaats op zondag 18 november in De Witte Hoeve in Venray vanaf 13.30 uur. De prijsuitreiking vindt rond 18.00 uur plaats. Er worden 24 spellen gespeeld en de indeling is naar speelsterkte.

De speciale aandacht van Unicef gaat dit jaar naar kinderen op de vlucht. Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor de oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er niet in als kinderen op de vlucht zijn. Gezamenlijk kunnen we hulp bieden in conflictregio's, in Europa en in Nederland. Met Harten Troef voor Unicef kunnen volwassenen op een leuke manier helpen in de strijd voor een betere wereld voor kinderen. Aanmelden voor de bridgedrive dient te geschieden voor 16 november door overmaking van het inschrijfgeld van 25 euro per koppel op bankrekening NL 45 RABO 0153920300 ten name van Unicef Venray.


Van Kreij weer naar Roemenië

Geijsteren | Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren mag voor haar Europees handbalavontuur weer naar Roemenië, nu tegen SCM Craiova, de winnaar van de EHF Cup in afgelopen seizoen.

In de derde ronde begint BVB Dortmund eerst thuis (locatie nog niet bekend) op 11 november. Op die dag wordt Harma van Kreij 25 jaar. Ze bereikte deze ronde na 25-25 (uit) en winst 24-20 thuis in Hamm tegen HC Zalau. Harma scoorde in dat duel vijf keer.

De talentvolle handbalster richt haar vizier nog steeds om de absolute top te halen, zo zei ze vorige week in een interview met Peel en Maas. "Ik wil nog steeds het Nederlands team halen en in de Champions League spelen. Daarvoor moet ik er in iedere wedstrijd voor Dortmund staan, dan kom ik ook in beeld voor Oranje."

Als 10-jarig meisje begon Harma van Kreij bij handbalvereniging Manual in Venray. Na Bevo (eerste divisie), HandbaL Venlo (eredivisie), het Duitse Tus Lintfort is ze nu alweer voor het derde jaar actief bij BVB Dortmund in de eerste Bundesliga.

Naast haar sportieve carrière heeft Van Kreij het druk met haar studie. In de collegebanken van de Radboud Universiteit in Nijmegen volgt ze de opleiding Pedagogische Wetenschappen.