Vorst Rob van Lieshout treedt af tijdens Enkeltje Venray.
Vorst Rob van Lieshout treedt af tijdens Enkeltje Venray. Foto: Henk Lammen

Enkeltje Venray (Video)

Venray | In plaats van een retourtje naar Maastricht voor 33,90 euro een enkeltje Venray voor 11 euro. Met deze slogan nodigen vastelaovesvereniging De Piëlhaas en een aantal Venrayse horecaondernemers iedereen uit om de opening van het carnavalsseizoen in Venray te vieren.

De traditie zorgt er al jaren voor dat op 11 november de aftrap voor het nieuwe carnavalsseizoen plaatsvindt. Met name de jongere generatie koos er de laatste jaren steeds vaker voor naar Maastricht of Keulen te gaan. De Artiest, Proeflokaal Goesting en Café Hulsman hebben daarom samen een alternatief bedacht onder de noemer Enkeltje Venray.

Op zondag 11 november wordt het verlengde podium van de grote zaal in Schouwburg Venray gebruikt voor dit carnavalsspektakel, met optredens van artiesten als FEZZ, Bjorn en Mieke, Hoondervel en DJ en Lex Uiting.

In 2013 trad vorst Rob aan. Bekijk hier het interview van vijf jaar geleden.

Tijdens dit evenement treedt vorst Rob van Lieshout af en presenteert De Piëlhaas zijn nieuwe vorst. Van Lieshout stopt na vijf jaar als vorst van de vereniging. Eén van de hoogtepunten in zijn periode was het 7x11-jarig jubileum van De Piëlhaas. "We hebben als De Piëlhaas die dag aan heel Limburg kunnen laten zien dat we als vereniging tot ontzettend veel in staat zijn", zei Van Lieshout destijds over het jubileum. Tickets voor Enkeltje Venray zijn voor 11 euro online te bestellen via www.schouwburgvenray.nl of verkrijgbaar bij De Artiest, Proeflokaal Goesting, Café Hulsman en de theaterkassa van Schouwburg Venray.

Eerder dit jaar vierde de aftredende vorst al zijn laatste vorstenbal