De genomineerden van de Venrayse Ondernemersprijzen gaan een spannende periode tegemoet.
De genomineerden van de Venrayse Ondernemersprijzen gaan een spannende periode tegemoet. Foto: Rikus ten Brucke

Nominaties ondernemersprijzen (Video)

Venray | Afgelopen maandag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Ondernemersprijzen 2019. Vijf ondernemers zijn dit jaar voorgedragen om te strijden voor de Loek Nelissenprijs en de Rabobank publieksprijs. De prijsuitreiking is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Venrayse ondernemersverenigingen op donderdag 3 januari.

Namens de Agri Business Groep Venray e.o. en de LLTB zijn Twan en Janneke Jenniskens-van Soest genomineerd. Zij hebben een kalkoenhouderij in Ysselsteyn. Een aantal jaren geleden zijn zij van varkenshouderij overgestapt naar de kalkoenhouderij. Het ondernemerschap wordt gecombineerd met aandacht voor het milieu. Zo wordt de mest verbrand en omgezet in groene energie. De asresten bevatten weer belangrijke mineralen. Ook zijn er plannen om zonnepanelen op de stallen te leggen.

Autoverhuur De Mulder uit Heide is de tweede genomineerde. In 1999 stonden Wim en Alie de Mulder voor de keuze. Doorgaan in de glastuinbouw en kiezen voor schaalvergroting, of een andere weg inslaan. Het werd een andere weg. Gestart werd met de verhuur van auto's. Inmiddels is het wagenpark gegroeid van twee naar 66. Inmiddels zijn ook de kinderen Guus, Lisa en Pim actief in het bedrijf.

Namens MKB Grens Maas is Blue Berry Hill uit Broekhuizen genomineerd. Als het om vitaliteit gaat is de blauwe bes wel een bijzonder product. Behalve lekker is het ook nog eens supergezond, werkt het ontstekingsremmend, is het anti verouderend en cholesterol verlagend. Ceciel Aerts maakt met Blue Berry Hill het product ook nog eens sexy en benaderbaar door workshops, zelf plukken en een groot scala aan blauwe bessenproducten.

Angelique en Harm Leenders van de gelijknamige slagerij aan het Schouwburgplein zijn namens Venray Centraal genomineerd. Eerder dit jaar nam het ondernemersechtpaar de slagerij van Verschuuren over. De slagerij heeft nu een eigen interieur, en is aangesloten bij de Keurslagerorganisatie.

Angelique en Harm namen afgelopen uitzending deel aan Venray in bedrijf

Sportzenter Resilience van Petra Hendriks en Roel Kousemaker is genomineerd door Business Vision. Resilience is meer dan een fitnesscentrum, het is eigenlijk een lifestyleclub. Roel en Petra zijn constant bezig om nieuwe diensten aan te passen. Daarbij richten ze zich ook op de zakelijke markt waarbij de vitaliteit van werkgevers en werknemers verbeterd wordt. De genomineerden gaan komende maand het jurytraject in, waarin zij door een vakkundige jury worden beoordeeld. Tijdens de ondernemersbijeenkomst op 3 januari presenteren ze zich aan het publiek. De aanwezigen in de zaal brengen vervolgens hun stem uit voor de publieksprijs, de jury kiest de winnaar van de Loek Nelissenprijs. Kaarten voor dit evenement kunnen binnenkort via de aangesloten ondernemersverenigingen besteld worden.

Afbeelding