Afbeelding
Foto:

Korfbalsters DES C1 kampioen

Vierlingsbeek | De Vierlingsbeekse korfbalclub DES kon zaterdag opnieuw een kampioensteam eren.

DES C1 greep na een duidelijke 6-0 thuiszege op Rooi C2 samen met SVOC'01 C1 de titel. Beide teams eindigen met tien punten uit zes duels op de eerste plaats. Het team staat onder leiding van de trainer-coaches Evy de Rijck en May Hawinkels.


Dagzege Amber Simons

Reusel | Amber Simons uit Well (foto) heeft tijdens de MON 24MX nationale motorcross in Reusel de dagzege behaald in de damesklasse.

Simons leidde beide manches van start tot finish en pakte daarmee de volle 120 punten. Voor Britt Jans-Beken (Wanssum) verliep de dag niet zo goed. Na een val in de eerste manche wist zij nog de vijfde plaats te behalen. Echter had zij bij de val een pijnlijke elleboog opgelopen. Na controle bij de wedstrijdarts kreeg zij voor de tweede manche een startverbod opgelegd. In de tussenstand van het NK staat Simons nu op een tweede plaats. Met nog één wedstrijd te gaan staat zij 12 punten achter op koploopster Demi Verploegh (Kerkwijk). Jans-Beken bezet de vierde plaats op 59 punten achterstand. Ed Classens (Castenray) behaalde met tweemaal de vijfde plaats in de manches de vijfde plaats in het dagklassement in de veteranenklasse.

Uitslagen:

Reusel (MON):

MX open inters: 20. Bart Pijpers (Wanssum)

Quads nationalen: 9. Daan van Rijswijck (Oirlo)

MX open nationalen: 10. Jop Koopmans (Holthees) 16. Maik Hubers (Venray) 26. Jules Deenen (Wanssum) 29. Erik Weerts (Overloon)

MX open senioren: 8. Mark van der Ven (Ysselsteyn) 22. Koen Pijpers (Wanssum)

MX open junioren: 23. Marc van Dijck (Venray) 26. Guido de Bruijn (Overloon)

Veteranen: 5. Ed Classens (Castenray)

Dames: 1. Amber Simons (Well) 8. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Foto Maycel de Bruijn.


Testloop Start to Run geslaagd

Venray | De afsluiting van de cursus Start to Run vond afgelopen zaterdag plaats met de finishloop. Na een loopcursus van zeven weken sloten de deelnemers af met een finishloop van 20 minuten. Alle deelnemers zijn geslaagd voor de test. Yakult Start to Run is een programma van de Atletiek Unie waarmee onervaren lopers de eerste ervaringen met hardlopen kunnen opdoen. ATV Venray verzorgt de cursus. De cursisten gaan door met hardlopen bij ATV. Onder leiding van ervaren trainers bouwen ze verder aan hun conditie en de techniek van het hardlopen. In maart gaat een nieuwe Start to Run van start. Meer weten over ATV of beginnen met hardlopen: e- mail lopersgroep@atvvenray.nl.

Afbeelding
Afbeelding