Afbeelding
Foto:

SV United B1 kampioen

Wanssum | De korfbalsters van SV United B1 zijn kampioen geworden in hun klasse.

Na de wedstrijd tegen Oranje Wit B2, met nog één wedstrijd te spelen, was SV United B1 al niet meer te achterhalen door de achtervolgers. Tijdens de laatste wedstrijd van het veldseizoen, de thuiswedstrijd tegen nummer twee Oxalis B1, lieten de korfbalsters nog een keer zien de sterkste te zijn: 5-3.


Kelly van Zon wereldkampioen

Celje | In het Sloveense Celje wist paraspeelster Kelly van Zon, spelend bij Red Stars in Venray, voor de derde keer wereldkampioen te worden in haar klasse.

Na een goede poulefase wist ze zich via winst in de halve finale tegen de Zuid-Koriaanse Kim te plaatsen voor de finale. In de eindstrijd was haar tegenstander, evenals in Rio tijdens de Paralympics, de Turkse Kubra Korput. Ook in deze finale wist Kelly het hoofd koel te houden en kon zich via winst voor de derde maal tot wereldkampioen laten kronen.

In Hoorn speelde een jeugddelegatie op het eerste B-Ranglijsttoernooi van het seizoen een leerzaam toernooi. Sem van Gameren plaatste zich door poulewinst voor het vervolg. Sem werd pas in de halve finale verslagen.

Afbeelding