Ook starters in Leunen Zuid

Leunen | Inwoners van Leunen waren erg kritisch op het nieuwbouwproject Leunen Zuid. Er werd te weinig rekening gehouden met de wensen van de dorpsbewoners. Een opgezette klankbordgroep bemoeide zich met de plannen en dat resulteerde in een manifest waar alle partijen zich in kunnen vinden. De afspraken werden maandagavond in mfc De Baank ondertekend door Janssen de Jong Projectontwikkeling, de gemeente Venray en dorpsraad Leunen.

De dorpsraad van Leunen heeft het in ieder geval voor elkaar gebokst dat er in Leunen Zuid ook goedkope woningen in het koopsegment worden gebouwd. Op die manier hoopt de dorpsraad starters op de woningmarkt tegemoet te komen. Er komen in totaal 41 woningen in Leunen Zuid. Wonen Limburg bouwt 23 woningen. Uiteindelijk komen er huur- en koopwoningen voor alle doelgroepen. Zo komen er ook levensloopbestendige huizen.

Ook de verkeersveiligheid was een heet hangijzer. De positie van de ontsluitingsweg aan de Albionstraat blijkt uiteindelijk de meest optimale en logische ontsluiting van het buurtschap. Op deze wijze blijft ook de meeste ruimte over voor een nieuwe speel- en recreatiezone. Ook zijn er twee verkeersplateaus toegevoegd bij de aansluiting met de Albionstraat en de Vullingsstraat.

Ook is afgesproken om de bouwoverlast tot een minimum te beperken. De verkeersveiligheid wordt tijdens de bouwfase geoptimaliseerd door het toepassen van diverse verkeersmaatregelen. Stof- en geluidsoverlast zal tijdens de bouw ook worden beperkt. Een andere belangrijke afspraak is dat het dorpse karakter van Leunen ook in Leunen Zuid behouden blijft.

De trimtuin met toebehoren blijft overigens behouden. Voor aanvang van de bouw wordt de trimtuin verplaatst. Op deze manier kan de voorziening zoveel mogelijk in gebruik blijven met zo weinig mogelijk overlast voor de gebruikers.