SSS'18 niet langs Emplina

SSS'18-Emplina 1-1 (0-0). Doelpuntenmaker SSS'18: Koen van Bree.

Overloon | SSS'18 heeft de kans op de gedeelde koppositie laten liggen. In eigen huis kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Emplina uit Den Bosch. Het was aangenaam vertoeven op het sportpark in Overloon. SSS begon goed aan het duel en Emplina moest alle zeilen bijzetten. Toch kon SSS niet echt gevaarlijk worden. Het waren de bezoekers uit Den Bosch die de eerste grote kans kregen. Bas Joosten kreeg voor rust eigenlijk de enige een mogelijkheid namens de thuisploeg. Na rust had Emplina het betere van het spel en ruim twintig minuten voor tijd was het raak. Een goede aanval over links werd voorgegeven en Bas Mol kopte de bal in het doel: 0-1. Bij SSS konden Koen van Bree en Wout Janssen vervolgens hun eerste minuten in deze competitie maken. Een klein kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een vrije trap, die werd genomen door Frank Hendriks. De bal kwam terecht bij Van Bree, die alleen maar binnen hoefde te tikken: 1-1. In de slotfase werd Koen Voesten nog in het strafschopgebied tegengehouden, maar de scheidsrechter zag daar geen overtreding in. De punten werden daarmee eerlijk verdeeld.

Volharding geeft het na rust weg

Volharding-Heeswijk 1-4 (1-1). Doelpuntenmaker Volharding: eigen doelpunt tegenstander.

Vierlingsbeek | De wedstrijd tussen Volharding en Heeswijk kende twee totaal verschillende gezichten. Voor rust was het de thuisploeg dat de klok sloeg. In de dertiende minuut soleerde Marc van Rens door de defensie van Heeswijk, wat uiteindelijk leidde tot een eigen doelpunt van de Brabantse gasten. Even later was Melvin de Klijn dicht bij de 2-0. In de negentiende minuut viel volkomen onverwachts de gelijkmaker. Vijf minuten daarna miste Van Rens een penalty. Dat kwam Volharding duur te staan. Na rust was Heeswijk namelijk heer en meester.