Van de Ven kiest voor zijn gezin

Venray | Jan van de Ven is bezig aan zijn laatste maanden als lid van de Provinciale Staten van Limburg. Na de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 keert de D66'er uit Venray niet meer terug. Venraynaar Hans Teunissen voert de lijst van D66 in maart aan.

Door Willem Menting

Van de Ven hakte afgelopen zomer de knoop definitief door. "De kieslijsten werden samengesteld en ik heb laten weten dat ik niet meer verkiesbaar ben." Van de Ven staat nog wel als lijstduwer op de kieslijst van D66. "Op die manier probeer ik toch mijn steentje bij te dragen. Ik hoop natuurlijk dat de partij het goed doet tijdens de komende verkiezingen."

De Venraynaar, in het dagelijks leven onderwijzer van beroep, speelde dus al verschillende weken met de gedachte om na deze periode te stoppen bij de Provinciale Staten. "Ik kies nu voor mijn gezin. Er zijn andere zaken in het leven die ontzettend belangrijk zijn. Onze jongste dochter is twee jaar en voordat ze naar de basisschool gaat, kan ik nog veel tijd met haar doorbrengen. Die tijd wil ik niet missen."

Van de Ven kijkt met een voldaan gevoel terug op zijn periode bij de provincie. "De eerste 2,5 jaar heb ik mezelf vol overgave in de provinciale politiek gestort. Dat doe ik nog, maar de laatste jaren heb ik het natuurlijk ook ontzettend druk gehad met de onderwijsvakbond PO in actie." Hoe het leven er voor Van de Ven na 20 maart precies gaat uitzien, weet hij nog niet. "Op een of andere manier komt er altijd wel iets op mijn pad. Sowieso komt er nog een boek over PO in actie. Dat maak ik samen met Thijs Roovers. Overigens gaat dat boek niet alleen over het onderwijs. We hebben het ook over het opzetten van een succesvolle lobby."

Met zijn vertrek uit de provinciale politiek ligt de weg naar de Venrayse politiek open. Over dat gegeven heeft Van de Ven echter nog geen seconde nagedacht. "Ik heb dat altijd afgehouden, omdat mijn vriendin bij de gemeente Venray werkt. Ze verkast naar de gemeente Horst aan de Maas, dus wat dat betreft zou het kunnen. Zeg nooit nooit, maar die ambitie heb ik niet. Zoals ik al zei: ik maak eerst tijd voor mijn gezin."


Aanpak schimmel in Brukske

Venray | De actiegroep voor een Gezonde Wijk en de SP zijn in gesprek gegaan met wethouder Martijn van der Putten. Directe aanleiding was het op dinsdag 18 september aangeboden rapport Brukske, Schimmelwijk aan het college en de gemeenteraad van Venray.

De actiegroep en de SP gaan in december opnieuw in gesprek met Wonen Limburg om over de problematiek te praten. De schimmelproblematiek wordt nog steeds niet voldoende aangepakt.