Holthees onderuit in Grave

GVV'57-Holthees 2-0 (1-0).

Grave | Holthees heeft geen verandering kunnen brengen in de ongeslagen status van koploper GVV'57. De thuisploeg begon furieus en raakte na zes minuten de paal. Na een half uur gebeurde dat opnieuw. Op slag van rust viel de openingstreffer alsnog. Een vrije trap werd kort voor rust via de paal binnengekopt: 1-0. Holthees begint na rust sterk, maar een schot van Kay Wijenberg spatte op de kruising uiteen. Na tien minuten in de tweede helft maakte GVV de 2-0. Holthees deed daarna zeker niet onder voor de koploper. Een kwartier voor tijd kopte Stef Janssen de verdiende aansluitingstreffer binnen, maar na hevige protesten en overleg met de assistent-scheidsrechter werd deze treffer alsnog om dubieuze redenen afgekeurd.

Sporting ST verliest nipt in Venlo

VV VOS-Sporting ST 3-2 (1-1). Doelpuntenmakers Sporting ST: Jur Janssen, Stan Theeuwen.

Venlo | Sporting ST heeft de uitwedstrijd tegen VOS nipt met 3-2 verloren. De thuisploeg begon furieus aan het duel en had binnen vijf minuten al acht corners genomen. In de twaalfde minuut was het raak: aanvoerder Coen Souren werd goed vrijgespeeld en speelde zowel twee verdedigers als de keeper van Sporting ST uit: 1-0. Vanaf dat moment kwam de ploeg van trainer Han Friesen beter in het spel. Jur Janssen kwam op slag van rust vrij voor de VOS-doelman en maakte de gelijkmaker. Na rust bracht VOS Danny Alberts. Dat bleek een goede zet van trainer John Buksak. Met enkele wissels probeerde Sporting-trainer Friesen wat te forceren. Dit resulteerde in een aantal kansen. Stan Theeuwen maakte tien minuten voor tijd de 3-2. In de levendige slotfase wist Sporting de gelijkmaker niet meer te maken.

Leunen na rust langs RKSVN

RKSVN-Leunen 2-3 (2-1). Doelpuntenmakers Leunen: Sjoerd van de Winkel, Thomas Weijs, Vince van der Cruijsen.

Neer | Leunen heeft een nipte zege op RKSVN geboekt. De ploeg van trainer Vincent van Sambeek boog in Midden-Limburg na rust een 2-1 achterstand om. Na een kleine twintig minuten kwam Leunen op voorsprong. Sjoerd van de Winkel maakte het doelpunt. Niet veel later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Vijf minuten later, nog voordat er een half uur was gespeeld, werd het zelfs 2-1 voor het laaggeklasseerde RKSVN. De ploeg uit Neer pakte nog geen punt in deze competitie. Leunen zorgde ervoor dat daar na rust geen verandering in kwam, want door twee doelpunten in het laatste kwartier (van Thomas Weijs en Vince van der Cruijsen) gingen de oranjehemden er alsnog met de drie punten vandoor. De komende week speelt Leunen, de huidige nummer vijf, tegen de nummers drie (VOS) en vier (SV United).

Tegenstander Ysselsteyn heft zich op

Helmond | De Helmondse voetbalvereniging Oranje Zwart, die komende zondag eigenlijk de tegenstander van Ysselsteyn zou zijn, heeft besloten zich op te heffen. De club had een grote schuld en werd twee maanden geleden failliet verklaard. Nog vóór het hoger beroep besloot Oranje Zwart de stekker er zelf uit te trekken. Daardoor heeft Ysselsteyn komende zondag vrij.