United: vier goals in zeven minuten

SVOC'01-SV United 3-7 (1-5). Doelpuntenmakers SVOC'01: Danny Houwen (2x), Rob Houwen. Doelpuntenmakers SV United: Michal Kolodziejski (2x), Indy Phillips (2x), Koen Peelen, Kevin Koolhof, Bram van de Ven.

Oirlo | De Peel en Maas-derby tussen SVOC'01 en SV United is op spectaculaire wijze in een 3-7 overwinning voor de fusieclub uit Wanssum en Meerlo geƫindigd. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner was het Danny Houwen die scoorde: 1-0. Kevin Koolhof maakte na ruim een half uur de gelijkmaker. Wie toen de kantine opzocht voor een kop koffie en ruim tien minuten later op het scorebord keek, zal ernstig zijn geschrokken. Na de gelijkmaker opende de Oirlose schiettent zijn deuren namelijk wagenwijd. Michal Kolodziejski, Indy Phillips, Koen Peelen en nog eens Kolodziejski raakten de roos en zorgden zo in een tijdsbestek van zeven minuten voor liefst vier goals en drie punten: 1-5. Na rust deed SVOC tot twee keer toe iets terug, maar werden de twee thuisdoelpunten gevolgd door een goal van de gasten. Het duel eindigde zodoende in 3-7, waarmee het aantal tegendoelpunten voor SVOC in deze competitie binnen negentig minuten verdubbeld werd. Trainer Jeroen Denissen baalde na afloop van het feit dat het duel eigenlijk in een tijdsbestek van tien minuten werd beslist. "Na de 1-1 was de organisatie compleet weg en lieten we de tegengoals jammerlijk toe. We wilden ons herpakken in de tweede helft en laten zien dat het een incident was. Dat gebeurde gelukkig." Aan SVOC de taak om volgende week ook qua resultaat te laten zien dat de slappe fase tegen United incidenteel was. De club uit Castenray en Oirlo krijgt daartoe een ideale gelegenheid, aangezien het op bezoek gaat bij hekkensluiter Kronenberg.
Ondanks de ruime zege was United-trainer Fenne Smits helemaal niet zo tevreden over het spel. "Ondanks dat we er zeven maakten, was het geen goede wedstrijd vanuit onze kant", aldus de trainer. "We begonnen met te weinig energie. Na de gelijkmaker volgde een fase van tien minuten waarin we met het tempo en de agressie speelden waarmee we eigenlijk altijd willen spelen. Ook daarna creƫerden we kansen. Als zij er een maakten, schoten wij er weer eentje binnen. Ik vind eigenlijk dat we er wel vijftien hadden moeten maken."
Het is voor de trainer te hopen dat zijn elftal een aantal doelpunten voor dit weekend heeft bewaard, wanneer het hooggeklasseerde Grashoek op bezoek komt.