Janne Gellings onder de korf met een doelpoging.
Janne Gellings onder de korf met een doelpoging. Foto: Henk Lammen

"We willen eerste worden" (Foto's)

Oranje Wit-VVO/Klimroos 7-5 (5-4). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (3x), Janne Gellings, Mandy Litjens, Maureen Drabbels en Kim Hendrix.

Leunen | In de hoofdklasse korfbal won Oranje Wit de thuiswedstrijd tegen VVO/Klimroos: 7-5. Door de zege blijft Oranje Wit tweede in de stand met elf punten uit zeven duels. Twee puntjes achter koploper Rooi. Coach Edwin Griesheimer is duidelijk over het uiteindelijke doel in de veldcompetitie. "We willen eerste worden."

Door Henk Lammen

In de beginfase van de eerste helft scoorden beide ploegen tot aan 3-3 beurtelings hun doelpunten. Na een periode van ruim tien minuten zonder treffers ging de thuisploeg met een kleine voorsprong rusten: 5-4. Na de thee sloeg Oranje Wit een beslissend gaatje en hield de punten in eigen huis. "Het was een beetje stroperig van onze kant. Het liep moeizaam, toch kregen we voldoende kansen. Zeker op afstand. Helaas gingen ze er niet in, waren de schoten telkens iets tekort", concludeerde Griesheimer na afloop van de nipte zege.

Korfbalsters met potentie

Oranje Wit verzuimde eerder in het duel afstand te nemen van de gasten, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Griesheimer roemde na afloop dan ook met nadruk het defensieve werk van zijn ploeg. "Aanvallend was het stroperig. We creƫerden genoeg kansen, maar scoorden te weinig. Verdedigend staan we echter als een huis. We geven nauwelijks kansen weg. In onze competitie komen de tegenstanders niet boven vijf, zes doelpunten. Daar ligt op dit moment ook echt de kracht van ons team. Dat is echt super."

Aanvallend schort het echter aan schotkracht. "De tegenstanders stellen zich steeds meer in op ons spel. Die spelen man op man. Daar hebben we op dit moment aanvallend moeite mee." Griesheimer staat nu anderhalf jaar aan het roer bij Oranje Wit. Hij is tevreden over de ontwikkeling van zijn team. Voor de Leunse korfbalvereniging ligt een mooie sportieve toekomst in het verschiet. De eerste drie seniorenteams presteren op niveau en vanuit de jeugd dient zich een nieuwe lichting talenten aan. "We hebben nu al enkele nieuwe speelsters, ook vanuit jeugd, bij de eerste selectie. Daar zetten we ook nadrukkelijk op in. Volgend jaar komt een groep meiden over vanuit de A-jeugd. Korfbalsters met potentie. We laten ze dit seizoen ook al meedraaien, zodat de overstap makkelijker wordt. Op termijn kan de club hier de vruchten van plukken."

Dat is echt uniek

Op zondag 28 oktober speelt Oranje Wit opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is laagvlieger Odio om 13.00 uur de tegenstander. Het is het laatste duel in de eerste helft van de veldcompetitie. Het verschil met koploper Rooi bedraagt slechts twee punten. Een marge die te overbruggen is. Na de zaalcompetitie gaat Oranje Wit dan ook nadrukkelijk op titeljacht.

Griesheimer: "Absoluut, de doelstelling is kampioen worden en promoveren. Dan zou Oranje Wit voor het eerst in de historie van de club topklasse spelen. Dat is echt uniek. Daar gaan we voor."

De foto's van Henk Lammen zijn hier te bekijken.