De Peelkorf in slotfase onderuit

De Peelkorf-DDW 12-13 (4-8). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (5x), Eline Claessens (4x), Lisa Verlijsdonk, Ràchel van Meijel, Lisan Hikspoors (allen 3x).

Ysselsteyn | De Peelkorf vocht zondagmiddag voor iedere meter tegen DDW. Op eigen veld scoorde de ploeg zelfs zes keer op rij, maar de punten gingen uiteindelijk toch met DDW mee naar Hooge Mierde: 12-13. Door de nederlaag blijft de ploeg uit Ysselsteyn voorlaatste in de topklasse.

DDW kwam als snel op voorsprong. De Peelkorf was niet bij de les en al snel gaf het scorebord 0-3 aan in het voordeel van DDW. De thuisploeg kwam moeizaam in het duel, maar pikte toch regelmatig een doelpuntje mee. Beide ploegen kwamen een lange periode zelfs niet tot scoren. Toch was de achterstand voor De Peelkorf bij rust vier doelpunten: 4-8.

In de tweede helft kwam De Peelkorf terug tot 5-8, maar daarna was het woord weer aan DDW. De Brabanders liepen uit naar 5-10. Op dat moment kwam De Peelkorf een stuk beter in de wedstrijd. De ploeg scoorde zes keer op rij en kwam zelfs op voorsprong: 11-10. Uiteindelijk zouden er nog vier doelpunten vallen. DDW trok de wedstrijd in de absolute slotfase nog naar zich toe met drie doelpunten. De Peelkorf ging dan ook met 12-13 onderuit. Komende zondag staat er geen wedstrijd op het programma voor de Ysselsteynse brigade.

Galavoorstelling van SVOC'01

SVOC'01-Flamingo's 18-9 (13-5). Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens (7x), Rian Willems (3x), Sofie de Mulder (2x), Femke Kleeven (2x), Astrid Classens (1x), Maartje Janssen (1x), Marloes Cox (1x), Kelly Wismans (1x).

Oirlo | Op papier was het duel tussen de korfbalsters van SVOC'01 en Flamingo's een topper in de overgangsklasse. De koploper uit Oirlo en Castenray kende echter geen medelijden met de nummer drie uit Mariahout: 18-9.

"We begonnen erg scherp aan de wedstrijd", analyseerde aanvoerder Astrid Classens. Het goede begin van SVOC'01 resulteerde al snel in een 4-0 voorsprong. Toch kregen de bezoekers ook kansen. Een strafworp werd gemist en ook een aantal kansen werd om zeep geholpen. Na een kwartier korfballen stond SVOC'01 er nog steeds goed op: 6-3. De korfbalsters deden er een schepje bovenop en dat resulteerde in mooie uitgespeelde aanvallen. De voorsprong werd in de eerste helft nog flink vergroot en na een helft korfballen stond het 13-5 in het voordeel van de thuisploeg. "In de rust werd duidelijk gemaakt dat we weer scherp moesten beginnen. Helaas was het toch Flamingo's dat het beste uit de kleedkamers kwam."

De korf werd moeizaam gevonden door de thuisploeg, terwijl er wel mooie kansen werden gecreëerd. Toch schoot de thuisploeg vijf keer raak. Dat resulteerde in een mooie 18-9 overwinning voor SVOC'01. Komende zondag staat de laatste wedstrijd van de heenronde van de veldcompetitie op het programma. Dan speelt SVOC'01 om 13.00 uur op eigen veld tegen VIOS.

Merselo nog steeds puntloos

Roka-Merselo 8-7 (4-3). Doelpunten Merselo: Fleur Claessens, Anke Zegers (beiden 2x), Monique Janssen, Ciel van Hoof en Aniek van den Heuvel.

Beesel | Het zit de korfbalsters van Merselo dit seizoen nog niet mee. De eersteklasser verloor zondagmiddag ook de zesde wedstrijd van het seizoen. In Beesel was Roka uiteindelijk met 8-7 te sterk. Door de nederlaag wacht Merselo nog altijd op de eerste punten van dit seizoen.

Merselo begon fel aan de wedstrijd tegen Roka en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het was een fysieke wedstrijd waarin alles mocht. Merselo trok uiteindelijk toch aan het kortste eind: 8-7. Zondag speelt Merselo nog op het veld tegen Flash. Het duel begint in Merselo om 11.00 uur. Daarna begint de zaalcompetitie.

Eerste zege
Set Up/MVC'64

Set Up/MVC'64-Bedovo 3-1. Setstanden: 25-22, 24-26, 25-18 en 25-14.

Maashees | De eerste zege voor promovendus Set Up/MVC'64 is een feit. Na drie nederlagen was het voor het eerst raak in de promotieklasse C. De club uit Meerlo en Maashees was in de eigen zaal met 3-1 te sterk voor Bedovo uit Beek en Donk.

De zege tegen de hekkensluiter was broodnodig voor Set Up/MVC'64. Dankzij de overwinning stijgt de ploeg op de ranglijst naar de zevende plek. Bedovo blijft door de nederlaag twaalfde. Beide teams waren in het begin van de eerste set aan elkaar gewaagd. Via 6-7 sloeg de thuisploeg een gaatje naar 9-7 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De set werd met 25-22 gewonnen. Ook in de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht, maar door een slordige slotfase werd de set met 24-26 uit handen gegeven.

In de derde set was Set Up/MVC'64 weer bij de les. De bezoekers uit Beek en Donk kwamen nog wel op 9-11, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Door een goede servicebeurt van aanvoerster Sanne Ewals kwam de ploeg op een 19-16 voorsprong. De set werd met 25-18 overtuigend gepakt.

Het team van coach Geert Robben wilde geen set meer afgeven dus de vierde set werd direct sterk begonnen. Er werd een ruime voorsprong van 10-3 neergezet en die werd verder uitgebreid naar 18-6 en 22-11. De set werd met 25-14 ruim gewonnen.

De wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 3 november tegen TFC uit Odiliapeel.