Brandstoffenhandel Jean Verriet
Brandstoffenhandel Jean Verriet Oude foto

Brandstoffenhandel Jean Verriet

Venray | Jean Verriet was de zoon van Mathijs Verriet. Vader Mathijs bouwde in 1901 een pand op de hoek Henseniusplein/Henseniusstraat (de Henseniusstraat heette toen nog Frontespiestraat).

Aan de kant van het Henseniusplein dreef hij een winkel, in stoffen (waaronder buxking, een geribbelde wollen stof), dames- en herenmode, toeren en mutsen, koloniale waren, kunstmest (thomasslakken), goud- en zilverwerken, spek, vet en steenkool. De steenkolen verkocht hij per mud en zelfs per wagonlading. Toen Mathijs op 20 mei 1909 overleed, nam zoon Jean de brandstoffenhandel over. Zoon Jean werd op 23 juni 1884 in Venray geboren als Johannes Hubertus Nicolaas Verriet. Jean was een van zes kinderen. Hij trouwde op 7 juni 1912 met Bernardina Jacoba Huberta Oudenhoven. De brandstoffenhandel was toegankelijk via een poort aan de Henseniusstraat. In het pand naast Jean kwam in 1935 Sjang Coenders, de vleeshouwer en spekslager, wonen. Slagerij Coenders sloot in 1994 de winkel en het pand werd gekocht door een investeerder uit Boxmeer. Hij liet het pand slopen om er winkelruimte en appartementen te bouwen. Bij de sloop kwam de muur met de tekst "Brandstofhandel Jean Verriet" tevoorschijn.
Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten.

Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray