ActiveRooy wint zonder moeite

Tupos Mannen 3-ActiveRooy Mannen 1 0-4 (16-25, 20-25, 21-25, 19-25).

Baarlo | Het mannenelftal van ActiveRooy versloeg Tupos afgelopen zaterdag met duidelijke cijfers: 0-4. De eerste set ging vrij moeiteloos naar Active Rooy. IN de tweede set kwamen de gasten vijf punten achter en dreigden ze tegen het tweede verliespunt van het seizoen aan te lopen. De set werd uiteindelijk toch nog in het voordeel beslist: 25-20. In de derde set werd het spel weer slordiger, maar werden er desondanks een aantal mooie punten gemaakt. De ballen kwamen veel op de driemeterlijn, waar de springveer goed van profiteerde. De set werd met 25-21 gewonnen. In de vierde set werd met dezelfde opstelling als in de eerste set gestart. Er werden met name uit diagonale ballen veel punten gescoord, waardoor de set met 25-19 werd gewonnen en het team met vijf punten in de tas weer huiswaarts kon gaan. De volgende wedstrijd is aanstaande dinsdag om 19.30 uur thuis tegen Havoc Mannen 2.

Nipte zege na spannend slot

TFC Vrouwen 2-ActiveRooy Vrouwen 1 2-3 (25-22, 20-25, 25-23, 17-25, 13-15).

Odiliapeel | De vrouwen van ActiveRooy hebben in een spannende wedstrijd tegen TFC Vrouwen 2 een 3-2 zege geboekt. De eerste set ging gelijk op en beide teams moesten hard werken. TFC won de set met 25-22. In de tweede set herpakten de vrouwen van ActiveRooy zich en vochten ze zich terug in de wedstrijd. Die set werd met 25-20 gewonnen. De derde set begon veelbelovend, maar gaandeweg wisten de vrouwen van TFC toch een voorsprong te pakken en deze set uiteindelijk te winnen. In de vierde set, die door de vrouwen van ActiveRooy gewonnen moest worden, was het team terug bij de les. Er volgde een beslissende vijfde set. Het ging lange tijd gelijk op, maar ActiveRooy won uiteindelijk met twee punten verschil: 15-13. Dit weekend hebben de vrouwen rust.

Op 27 oktober komt het hoger geplaatste Havoc op bezoek. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Set Up/MVC'64 strijdend onderuit

HLB van Daal 3-Set Up/MVC'64 3-1. Setstanden: 25-17, 25-23, 26-28 en 25-19.

Den Dungen | In de promotieklasse C leden de volleybalsters van Set Up/MVC'64 een 3-1 nederlaag tegen HLB Van Daal 3. In de eerste set ging het in de beginfase gelijk op tot 13-13. Daarna werden een aantal persoonlijke fouten, met name in de passing, gemaakt bij de gasten. De thuisploeg profiteerde dankbaar en pakte via 21-16 de set met 25-17. Door een sterke servicebeurt werd de tweede set sterk gestart met een voorsprong van 0-6. Die werd vastgehouden tot 9-14 maar na een time-out van HLB van Daal kwam de thuisploeg terug tot 20-18. Set Up/MVC'64 knokte zich terug naar 23-22 maar helaas werd ook deze set afgegeven doordat belangrijke punten niet doorgedrukt konden worden: 25-23. De derde set ging net als de eerste set gelijk op (5-5), waarna Set Up/MVC'64 een voorsprong pakte van 11-17. Die werd echter verspeeld waardoor het aan het einde van de set bloedstollend spannend werd. Na setpoints voor beide teams sleepte Set Up/MVC'64 de derde set binnen: 26-28. De vierde set werd zwak gestart waardoor meteen tegen een achterstand van 9-4 werd aangekeken. Na een time-out van trainer/coach Geert Robben kwam Set Up/MVC'64 terug naar 14-14. Na enkele persoonlijke foutjes werd de voorsprong weer uitgebouwd door HLB van Daal (21-19) en stoomde de ploeg uit Den Dungen door naar de setwinst: 25-19.

Op zaterdag 20 oktober speelt het combinatieteam de eerste thuiswedstrijd. Het duel in de sportzaal in Maashees begint om 18.00 uur.

Jubileum Wauw

Venray | Wauw speciaal voor jou bestaat op maandag 22 oktober tien jaar. De organisatie is in al die jaren uitgegroeid tot een organisatie met een sterk team. Wauw speciaal voor jou organiseert onder meer activiteiten voor jongeren met een beperking.

Al deze activiteiten dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen van het kind en vergroot zo dus ook de kans dat ze zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Buiten de opvang kunnen jongeren vanaf achttien jaar ook terecht voor dagbesteding bij Wauw. De werkzaamheden leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de jongeren zodat zij zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij en indien mogelijk kunnen doorgroeien naar een reguliere baan. Wauw speciaal voor jou heeft afgelopen jaren veel hoogtepunten gehad. De aankoop van Villa Wauw in Bulgarije is daar zeker één van. Dit is een huis met appartementen waar gezinnen of groepen vakantie kunnen vieren. Maar wat de villa echt bijzonder maakt is de mogelijkheid om er zorg, begeleiding en activiteiten volgens het Wauw-concept bij te boeken. Op die manier kan het hele gezin tot rust komen en genieten van een vakantie. "De laatste jaren is Wauw speciaal voor jou enorm gegroeid en zijn we er achter gekomen dat het gebouw op de Hei niet meer voldoet aan de zorgvraag. Daarom zijn we een tijdje terug gestart met een zoektocht naar een andere locatie en deze hebben we inmiddels gevonden. We zijn dan ook zeer verheugd mede te delen dat we gaan verhuizen naar het voormalige Schuttersveld in Venray. We zijn een van de zes maatschappelijke partners die zich gaan vestigen in dit pand", vertelt Anke Hurkmans, bedenker en directrice Wauw speciaal voor jou. "Ik had nooit gedacht dat het zo'n groot succes zou worden. Ik ben dan ook heel erg dankbaar dat ik al tien jaar voor al deze kinderen mag/mocht zorgen."

Op zaterdag 20 oktober wordt er een feestelijke open dag georganiseerd. Deze dag is er de gelegenheid om een kijkje te komen op de nieuwe locatie. Er wordt ook een reis naar de vakantievilla in Bulgarije verloot. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden op de nieuwe locatie van Wauw speciaal voor jou aan de Bergweg 2 in Venray.

Zomaarpop voor de 33e keer in Oirlo (Video)

Oirlo | Afgelopen weekend stond Zomaarpop weer op de agenda in Oirlo. Met names als Wulf en $hirak was het twee dagen feest bij OJC Watjang.