Kleine nederlaag Manual: 20-19

Brunssum-Manual 20-19 . Doelpunten Manual: Driek Gabriels (5x), Paul Stroy en Jan Vorstenbos (beiden 4x), Jochem Duisters (3x), Niek Bastiaans (2x) en Kingsley Lamptey.

Brunssum | In de tweede klasse leden de handballers van Manual afgelopen zondag een kleine nederlaag in en tegen Brunssum: 20-19. De gasten traden aan met een relatief jonge ploeg en wisten met snel aanvalsspel uit te lopen naar een marge van vijf treffers voorsprong: 3-8. Met name Paul Stroy wist zich met enkele mooie break-outs te onderscheiden. Nog voor de rust wist de thuisploeg, door diverse tijdstraffen aan Venrayse zijde, de achterstand om te buigen in een voorsprong. Na de thee begon Manual prima en wist Jan Vorstenbos met enkele treffers de aandacht op zich te vestigen. Met enkele onverwachte schoten van afstand wist ook topschutter Dirk Gabriels, hij scoorde zondag vijf keer, zijn ploeg aan een voordelige marge te helpen. In de slotfase braken enkele tijdstraffen Manual opnieuw op. Brunssum profiteerde dankbaar van de overtalsituaties en hield de punten in eigen huis.

Komend weekend staat er voor Manual geen wedstrijd op het programma.

Handbalsters halen uit: 12-27

Wittenhorst-Manual 12-27 (4-15). Doelpunten Ankie Billekens (8x), Joy Jakobs (7x), Conny van Tilburg (6x), Jonna Kessels (3x), Loes van Dijk (2x) en Karlijn van Els.

Horst | In de tweede klasse wonnen de handbalsters van Manual zaterdagavond met gemak de derby tegen Wittenhorst: 12-27. Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd. Het aanvalsspel van Manual en Wittenhorst was weinig verrassend, waardoor doelpunten in de beginfase schaars waren. Uiteindelijk waren het de Venrayse handbaldames die via doelpunten van Ankie Billekens, Joy Jakobs en Conny van Tilburg een gaatje van drie doelpunten wisten te slaan (3-6). In het resterende deel van de eerste helft had Manual geen kind aan Wittenhorst, dat mede door goed keeperswerk van Tessa Vorstenbos nog maar één keer wist te scoren. De aanvalsters van de Venrayse ploeg daarentegen scoorden er op los. Dit leverde een ruststand van 4-15 in het voordeel van Manual op. De gasten liepen in de tweede helft al snel uit naar 5-18. Manual bouwde de voorsprong gestaag uit naar 10-24 om uiteindelijk met een verschil van vijftien treffers te winnen. Komend weekend zijn de Venrayse handbalsters vrij.

Veiligheidsmarkt in centrum (Video)

Venray | De brandweer, politie, Koninklijke Marechaussee en defensie, ze waren allemaal te vinden op de veiligheidsmarkt die afgelopen vrijdag in het centrum plaatsvond.