Hockeysters winnen opnieuw

Nuth-Venray 3-5 (2-3). Doelpunten Venray: Jans Manders (3x) en Joni van Alst (2x).

Nuth | In de vierde klasse behaalden de hockeysters van Venray een knappe zege in en tegen Nuth: 3-5. De gasten kwamen al vroeg in het duel op een voorsprong. Een toegekende strafcorner resulteerde in een strafbal die door Jans Manders beheerst werd gemaakt: 0-1. Na zeven minuten werd de stand verdubbeld. Lotte Logtens gaf met een strakke backhand de bal voor, waarna opnieuw Jans Manders binnen kon tippen. De thuisploeg kwam vervolgens vrij snel terug met de eerste treffer van de dag: 1-2. Venray herpakte zich en bracht de marge weer op twee treffers. Joni van Alst speelde zichzelf mooi vrij en wist het doel te vinden met haar backhand. In de 20-ste minuut was het opnieuw raak. Uit een benutte strafcorner bracht Nuth de ruststand op 2-3. Na de thee kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte en leek zelfs voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen. Franka van Beek wist de bal echter van de doellijn te halen en een nieuw doelpunt van Nuth te voorkomen. Na een onterecht afgekeurd doelpunt van Joni van Alst ging Venray in het slotkwartier op jacht naar de zege. Joni van Alst maakte de 3-4 uit een strafcorner en niet veel later besliste Jans Manders, ook vanuit een strafcorner, met haar derde doelpunt de wedstrijd definitief. Na vijf speelronden staat Venray nu op een vijfde plaats.

Komend weekend is de ploeg vrij.

Drie treffers Roy de Rijck

Nova-Venray 0-6 (0-1). Doelpunten Venray: Roy de Rijk (3x), John Jongeneel, Martijn Vennekens en Jesper Arts.

Heerlen | In de derde klasse boekten de hockeyers van Venray een gemakkelijke zege in de uitwedstrijd tegen Nova: 0-6. De gasten speelden vooral in de eerste helft niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Venray kreeg wel enkele kansjes maar moest tot vlak voor de rust wachten op de openingstreffer. Roy de Rijk tipte een strafcorner fraai binnen. De 0-1 was tevens de ruststand. In het tweede bedrijf eiste De Rijk opnieuw een hoofdrol voor zich op. Venray zette meer druk en met twee treffers op rij velde De Rijk het vonnis over de thuisploeg: 0-3. Via doelpunten van John Jongeneel (strafcorner), Martijn Vennekens en Jesper Arts werkte Venray nog aan het doelsaldo. Zeker omdat keeper Teun Loenen de nul wist te houden. Komend weekend is Venray, dat met vijftien punten uit vijf duels de maximale score heeft, vrij.