De Peelkorf nipt onderuit

Altior-De Peelkorf 11-9 (6-4). Lisa Verlijsdonk (2x), Ràchel van Meijel (2x), Marly van Asten (2x), Janneke Jenniskens, Loes van Dijck en Tina Janssen.

Heeswijk Dinther | De Peelkorf heeft in de topklasse korfbal in de strijd tegen degradatie een nipte nederlaag geleden op bezoek bij Altior: 11-9. De thuisploeg begon de wedstrijd sterk en opende de score. Al snel genoeg wist Altior nogmaals de korf te vinden. De Peelkorf zat vanaf het begin niet in de wedstrijd. Aanvallend liep het erg moeizaam. De ruststand was 6-4. Na rust leek het of De Peelkorf de smaak te pakken had. In de eerste minuut na rust scoorde De Peelkorf meteen. Altior had echter snel een antwoord en liep uit naar een 9-6 voorsprong. De Peelkorf bleef moeite houden met het creëren van de kansen, maar kwam wel terug tot 10-9. In de laatste minuten besliste Altior de wedstrijd: 11-9. Op zondag 21 oktober komt DDW op bezoek in Ysselsteyn, aanvang 15.00 uur.

Oranje Wit speelt gelijk

Astrantia/ONA-Oranje Wit 7-7 (4-5). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings en Maureen Drabbels (beiden 2x), Aniek Drabbels, Dionne Drabbels en Kim Hendrix.

Middelaar | In de hoofdklasse korfbal deelden fusieclub Astrantia/ONA en Oranje Wit de punten: 7-7. Beide teams gingen fel van start en het was de thuisclub die de score kon openen. De daaropvolgende aanval van de gasten uit Leunen was daarna ook raak. Zeker in de eerste helft leek Oranje Wit sterker te zijn in het aanvalsspel. Oranje Wit ging met een kleine voorsprong de rust in: 4-5. In de tweede helft had Oranje Wit meer moeite en het lukte dan ook niet om een gat van twee punten te slaan. De windvlagen die zo nu en dan over het veld waaiden, bevorderden het spel ook niet. Even leek het erop dat Oranje Wit met lege handen kwam te staan, maar vlak voor het eindsignaal werd de korf toch nog gevonden en ging er één punt mee terug naar Leunen, waardoor Oranje Wit een tweede plaats inneemt in de hoofdklasse. Oranje Wit speelt op zondag 21 oktober thuis tegen VVO/Klimroos. Dit duel begint om 13.00 uur.

Merselo na rust overklast

Merselo-Nijnsel 2-10 (1-1). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel en Anne Gielens.

Merselo | Merselo leed in de eerste klasse korfbal een gevoelige nederlaag tegen Nijnsel: 2-10. De thuisploeg creëerde veel kansen, maar wist er maar weinig te benutten. Verdedigend had Merselo de uitploeg goed onder controle. Helaas voor Merselo veranderde dat in de tweede helft. Merselo was het verdedigend kwijt, waardoor Nijnsel vaak tot scoren kan komen. De uitploeg uit Sint-Oedenrode haalde zelfs de dubbele cijfers. Merselo gaat op zondag 21 oktober op bezoek bij Roka, aanvang 10.30 uur.

Belangrijke zege SVOC'01

BMC-SVOC'01 8-9 (6-7). Doelpunten SVOC'01: Sofie de Mulder (5x), Linda Claessens (2x), Maartje Janssen en Kelly Wismans.

Berlicum | De korfbalsters van SVOC'01 boekten in de overgangsklasse een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen BMC in Berlicum. BMC uit is voor SVOC'01 altijd een lastige tegenstander. De voorgaande twee jaar stond de ploeg dan ook met lege handen na de wedstrijd. Na het verlies van vorige week stonden alle neuzen weer dezelfde kant op. Dat resulteerde in een sterke start. De verdediging veroverde de bal snel en de aanval wist de eerste kans meteen af te maken.

Ondanks goed aanvalsspel lukte het SVOC niet om met een ruime voorsprong te gaan rusten. Iedereen wist dat de ploeg goed bezig was en dat het zaak was om zichzelf te belonen door meer te scoren. In de tweede helft lukte dat niet, beide teams scoorden nog twee keer. Er werden veel open kansen gemist. Op zondag 21 oktober is SVOC'01 gastheer van Flamingo's. Het duel begint om 13.00 uur.