Afbeelding
Foto:

Dekkers Tweewielers opent nieuwe fietswinkel

Wanssum | Zaterdag 20 oktober openen Rob en Sandra Dekkers hun nieuwe fiets belevingscentrum aan de Gagel te Wanssum. Op een steenworp afstand van hun oude winkel aan de Postbaan staat een moderne fietsenwinkel met voor elk wat wils, van kinderfiets tot mountainbike, van e-bike tot wielrenfiets en tegenwoordig ook steeds meer zorgfietsen.

Door Christ van den Munckhof

Dekkers Tweewielers kende de afgelopen jaren een flinke groei. De winkel en werkplaats werden snel te klein en een paar jaar geleden werd een deel van de werkplaats al verplaatst naar een gebouw 200 meter verder dan de huidige winkel aan de Gagel. Op deze locatie is begin dit jaar het huidige pand flink verbouwd en is er een nieuwe winkel gerealiseerd. "Het was aan de Postbaan niet meer te doen", aldus Rob Dekkers. "Wilden we dezelfde kwaliteit en service blijven verlenen, moesten we wel op zoek naar een andere locatie."

Dekkers zocht naar diverse locaties en vond die uiteindelijk om de hoek. Aan de rand van het dorp en sportpark de Meulebeek staat nu een moderne fietswinkel, ruim van opzet en met een combinatie van hout en staal een opvallend interieur. Dekkers Tweewielers is daarmee ongetwijfeld het fietscentrum van de regio.

"Fietsen is steeds meer een beleving", legt Marcel Ruyten uit. Ruyten is een van de gezichten van Dekkers Tweewielers. "Bij die beleving zetten we de klant centraal. Dat doen we met onder andere met onze haal en brengservice. Ook bijzonder is ons mobiliteitspakket. Voor een vast bedrag per maand ontzorgen we de klant. Verzekering, onderhoud, onvoorziene vervangingen, alles zit in dat pakket", aldus Ruyten. Maar het belangrijkste is dat we alle aandacht aan de klant geven om samen tot het perfect passende product te komen.

Verder wilde Rob meer beleving toevoegen aan het product. "Als je een mooie nieuwe fiets gaat kopen dan moet je deze rustig kunnen ervaren in de omgeving waar je deze ook gaat gebruiken." Een fiets proberen kun je in zijn ogen niet in een hal of op een scherm. "De mountainbike test je nu bij ons op ons mountainbikeparcours en de e-bike test je mooi op de rustige weg waar je lekker tussen de paardjes fiets. Verder pakken we daarna in onze ruime koffiehoek of ons gezellige terras een kop vers gemalen bonen "Wout Poels" koffie. A.s. zaterdag zal Wout zelf de koffie komen maken voor onze klanten. We hebben een speciale koffie laten branden die we in onze winkel schenken maar ook in te koop is voor thuis. Een gedeelte van de opbrengst van de "Wout Poels" koffie wordt elk jaar geschonken aan een goed doel! Maar een bakje koffie in onze winkel zal altijd gratis blijven zegt Rob.

Ook gaat Dekkers Tweewielers op hun locatie veel meer toegevoegde waarde leveren middels trainingen en clinics. "Mooi voorbeeld is een mevrouw die 20 jaar niet meer gefietst had maar waar wij samen met onze fietstrainer Piet Dupont het voor mekaar hebben gekregen om haar weer met een grote glimlach op de fiets te krijgen. Die grote glimlach gaan we voor bij elke klant, of ze nu voor een ventieldopje komen of voor een e-bike."

"We hebben nu ook de ruimte om groepen te ontvangen voor bijvoorbeeld een mountainbikeclinic of andere fietstrainingen. We hebben een aparte ontvangstruimte waar de mensen na afloop zelfs kunnen douchen. Deze ruimte is ook te gebruiken voor vergaderingen en andere bijeenkomsten."

Dekkers Tweewielers heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen weten binnen te halen waaronder de Venrayse Ondernemersprijzen en de MKB Limburg prijs. "Die waarderingen gaven aan dat we op de goede weg zijn. Deze winkel past nu helemaal bij het niveau dat we voor ogen hebben", aldus Rob.

Zaterdag om 11.00 uur is de officiƫle opening van Dekkers Tweewielers. De hele dag zijn er tal van activiteiten en demonstraties. Uiteraard zijn er voor de klant diverse openingsacties. Zoals gemeld zal Wout Poels voor de koffie zorgen en zal ook Peter Winnen langskomen. Rond 14.00 uur is er een speciale Petje Op Petje Af met Wout en Peter.

Afbeelding