B-junior houdt de nul bij SVOC'01

Sporting ST-SVOC'01 0-2 (0-0). Doelpuntenmakers SVOC'01: Luc Peeters, Danny Houwen.

Swolgen | Hij is pas zestien jaar, maar doelman Job Maas maakte afgelopen zondag zijn debuut in de basis bij SVOC'01. Dat gebeurde nadat eerste keeper Mikey Ellery afgelopen zaterdagavond bij het Oirlose festival Zomaarpop iets te hard tegen de boksbal sloeg en zijn pink brak. Maas verving hem met verve: op bezoek bij Sporting ST hield Maas zijn doel keurig schoon. In de openingsfase waren de elftallen aardig aan elkaar gewaagd en waren er weinig grote kansen te noteren. Sporting ST kreeg uit een vrije trap de eerste kans van het duel. Richting de rust kregen de gasten enkele goede kansen, maar die werden om zeep geholpen. Dat gold overigens ook voor de thuisploeg, dat Maas maar niet wist te passeren.

De tweede helft was SVOC beter. Dat resulteerde in een prachtige goal van Luc Peeters, die na een prachtige aanval scoorde: 0-1. Een kwartier voor tijd gooide SVOC het duel in het slot. Danny Houwen was het eindstation van een goed uitgespeelde counter. Trainer Jeroen Denissen: ""Een mooie en terechte overwinning. Complimenten naar de gehele ploeg en in het bijzonder naar onze jeugdige verdediging. Het was mooi om te zien wat die vandaag presteerde."

Opnieuw domper voor Oostrum

Oostrum-GFC'33 1-3 (1-2). Doelpuntenmaker Oostrum: Chris Wilschut.

Oostrum | Een vroege voorsprong was afgelopen zondagmiddag niet aan Oostrum besteed. De roodhemden kwamen in eigen huis al na vijf minuten op voorsprong tegen GFC'33.

Chris Wilschut maakte het doelpunt. Ruim tien minuten na die openingstreffer kwam GFC op gelijke hoogte. Het was Jasper van der Weegen die scoorde. Nog voor rust kwamen de Grubbenvorstenaren op voorsprong, middels een strafschop. Vijf minuten voor tijd bepaalde Thei Breukers de eindstand: 1-3.

Na de nederlagen tegen Hegelsom en America volgde dus een nieuwe tegenvaller voor Oostrum. De ploeg eindigde vorig jaar nog op een tweede plaats in de vierde klasse, maar vindt zichzelf dit seizoen na de eerste vier duels met slechts drie punten terug op de tiende plek.

Komende zondag komt hoogvlieger DEV Arcen op bezoek op sportpark De Spar.

Om de aansluiting met het rechterrijtje niet te verliezen, zijn drie punten op korte termijn zeer welkom.