Rianne Schoenmakers (links) en Ellis Michiels proberen de bal te veroveren.
Rianne Schoenmakers (links) en Ellis Michiels proberen de bal te veroveren. Foto: Jolijn van Goch

Gehavend Venray wint

Venray Vrouwen-Trekvogels Vrouwen 1-0 (0-0). Doelpuntenmaker Venray: Demi Stappershoef.

Door Dennis Stiphout

Venray | Een opsteker voor het vrouwenelftal van SV Venray. De gehavende ploeg van trainer Jan Trienekens versloeg afgelopen zondag de Nijmeegse ploeg Trekvogels met minimale cijfers: 1-0. Vorig seizoen verloor het Venrayse elftal tweemaal van Trekvogels. Dat de overwinning nu tot stand komt met een gehavend elftal, doet trainer Trienekens deugd. "We waren behoorlijk verzwakt. Zo misten we Lindie van der Steen vanwege een zware enkelblessure. Dat was een fikse tegenvaller. Een paar andere speelsters die we voor ogen hadden, konden niet meedoen. We zaten met name in de voorhoedespelers krap. De enige echte aanvaller was Ellis Michiels."

Dat zorgde ervoor dat Trienekens besloot om niet het spel te gaan maken. "We hebben een beetje afwachtend gespeeld, met name reagerend op het moment dat zij het balbezit hadden. Zo gauw zij de bal verloren, gingen we er meteen overheen. Dat hebben we aantal keren goed gedaan, we hadden er voor rust een paar kunnen maken."

Tweemaal is scheepsrecht

Dat gebeurde echter niet, waardoor de kleedkamers met een 0-0 ruststand op werden gezocht. Vlak na de pauze kreeg Venray een penalty. Floor Tacken schoot de bal echter hoog over. Een minuut later verscheen Michiels alleen voor de goal, maar ook zij miste.

Trekvogels bleef daarop druk houden, maar Venray overleefde vrij probleemloos. De tegenaanvallen van de Venrayse voetbalvrouwen waren gevaarlijker dan de aanvallen die Trekvogels opzette. Een kleine twintig minuten voor tijd viel de openingstreffer. Demi Stappershoef kwam er aan de rechterkant door, dribbelde de zestien in en werd vervolgens ten val gebracht: penalty. Stappershoef eiste de bal zelf op en faalde niet: 1-0. Trekvogels probeerde het in het laatste kwartier nog wel, maar Venray kwam zonder al te grote problemen weg.

Bedachtzaam gespeeld

Trienekens: "We hebben een degelijke achterhoede die veel tegenhoudt. Ik vond de overwinning verdiend en had het eigenlijk niet verwacht. Vorig jaar verloren we thuis én uit van Trekvogels." Met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden is de vrouwenploeg van Venray prima begonnen aan het nieuwe seizoen. "Die lijn willen we natuurlijk doortrekken", aldus Trienekens. "Als je voorin weinig kwaliteit overhoudt, moet je spelen naar de mogelijkheden die je hebt. Vantevoren hebben we daar op getraind en duidelijke afspraken gemaakt. We lieten Trekvogels eigenlijk komen en zetten pas rond de middencirkel op hun helft druk." Ook Lieke Wijnands was blij met de overwinning.

"We hebben een degelijke achterhoede die veel tegenhoudt"

"We hebben hard gewerkt en vooral op de counter gespeeld. Zij hadden daar moeite mee, dus daar hebben we goed van geprofiteerd." Komend weekend gaat het elftal voor het bekertoernooi op bezoek bij het vrouwenelftal van Victoria Boys in Apeldoorn. Dat team staat laatste in de eerste klasse. Een te nemen horde voor hoofdklasser Venray, zou je op voorhand zeggen.