Eerste overwinning onder nieuwe voorzitter

Vianen Vooruit-Volharding 1-3 (0-2). Doelpuntenmakers Volharding: Mark Blenckers, Marc van Rens, Tim Brouwer.

Vianen | Enkele maanden geleden stond hij zelf nog op het veld, maar inmiddels is Roel Gerrits veel vaker in de bestuurskamer te vinden. Gerrits volgde vorige week Frans Kersten op als preses van de club uit Vierlingsbeek. De nieuwbakken voorzitter zag het eerste elftal van 'zijn' club met 3-1 winnen op bezoek bij Vianen Vooruit. Erg gemakkelijk kwam die overwinning niet tot stand. De thuisploeg opende beter, maar de eerste kans was na ruim twintig direct raak voor Volharding. Captain Mark Blenckers nam de openingstreffer voor zijn rekening: 0-1. Even later volgde een tegenvaller voor Volharding: spits Melvin de Klijn moest het veld geblesseerd verlaten. Op slag van rust verdubbelde Marc van Rens de voorsprong. Hij draaide knap bij zijn tegenstander weg en schoot raak in de korte hoek. Vrij snel na rust kwam Vianen Vooruit terug in de wedstrijd en daarna was het de betere ploeg, maar Volharding besliste het duel in de persoon van Tim Brouwer vijf minuten voor tijd: 1-3.

Merselo legt het af tegen koploper

Merselo-GVV'57 2-3 (2-0). Doelpunten Merselo: Tim Philipsen, Robin van Dijck.

Merselo | Koploper GVV'57 kwam afgelopen weekend op bezoek in Merselo, maar van het feit dat het team uit Grave bovenaan staat, was voor rust bijzonder weinig te merken. Merselo overblufte de tegenstander en ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Daarmee kwamen de gasten goed weg, want er was in de eerste helft maar een ploeg die voetbalde. Na 23 minuten maakte Tim Philipsen op aangeven van Robin van Dijck de openingstreffer: 1-0. De tweede treffer, vlak voor rust, had veel weg van het eerste doelpunt. Dit keer was het Bart Veltrop die met een diepe pass Van Dijck bereikte. Van Dijck faalde niet en zette de 2-0 op het bord. De tweede helft waren de rollen precies omgedraaid. GVV liet zien waarom het nog geen punt heeft verloren en Merselo kwam niet vaker dan enkele summiere pogingen. Vijf minuten voor tijd maakten de gasten de gelijkmaker, waarna GVV in de blessuretijd de winnende treffer maakte. Een zure nederlaag voor Merselo, maar wel een die perspectief biedt. Volgende week komt Astrantia op bezoek in Merselo.

Ysselsteyn speelt gelijk tegen Laar

Ysselsteyn-Laar 1-1 (1-0). Doelpunt Ysselsteyn: Mike Arts.

In de middenmoot van de derde klasse heeft Ysselsteyn twee punten laten liggen in het thuisduel met Laar.

Volgens trainer Ruud Jenneskens had zijn ploeg móéten winnen. "We hadden negentig minuten lang grip op de wedstrijd en waren eigenlijk de enige ploeg met kansen. Zij krijgen er eentje, de wind komt eronder en die zit. Dat is jammer. Hun keeper voorkwam eigenlijk vier zekere doelpunten." Er stonden afgelopen zondag een aantal nieuwe namen op het wedstrijdformulier van Ysselsteyn. Jenneskens: "We hebben wat verjongingen doorgevoerd in het eerste elftal. Deels noodgedwongen, maar ook omdat een aantal jongens dicht tegen het eerste elftal aanzat. Dat pakte zondag goed uit. Het gaat vooral om spelers die in het tweede elftal hebben gespeeld en af en toe minuten hebben gemaakt bij ons. Zij gaan wellicht ook voor langere tijd spelen." Wellicht dat zij ervoor zorgen dat Ysselsteyn de volgende keer wél de volle buit pakt.