Terechte nederlaag SSS'18

EVVC-SSS'18 3-1 (2-1). Doelpuntenmaker SSS'18: Koen Verlinden.

Vinkel | Met twee zeges en het gelijkspel tegen medekoploper Erp op zak reisde SSS'18 zondagmiddag af naar het Noord-Brabantse Vinkel.

De ploeg uit Overloon speelde nog steeds zonder Wout Janssen, die langzaam maar zeker herstelt van een blessure. Daarnaast miste SSS ook nog eens Bart Deriet.

Het fysiek sterkere EVVC trok de wedstrijd vanaf het begin naar zich toe. Na een kwartier kreeg de thuisploeg een gemakkelijk gegeven vrije trap en was het Rob van Dijk die raak schoot: 1-0.

Zeven minuten later besloot de scheidsrechter tot ontsteltenis van iedereen uit Overloon een strafschop te geven. Het was opnieuw Van Dijk die scoorde: 2-0.

De gasten probeerden enkele goede aanvallen op te zetten, maar die liepen niet zoals was bedoeld.

SSS had een strafschop moeten krijgen toen een EVVC-speler de bal met de hand raakte in het strafschopgebied.

Even later kreeg SSS die penalty alsnog. Vlak voor rust werd Koen Verlinden vastgehouden . De speler van EVVC die de overtreding maakte kreeg geel, waar rood op zijn plaats was geweest omdat Verlinden door was gebroken. Hij schoot de vrije trap zelf schitterend in het doel: 2-1.

Alle hoop was daarmee gevestigd op de tweede helft. Na tien minuten in de tweede helft gebeurde er echter iets onbegrijpelijks.

Ken Wijenberg en doelman Thomas Massop stonden tegenover elkaar; Wijenberg raakte de bal waardoor deze plots in het eigen doel verdween: 3-1 en daarmee wedstrijd beslist, zo leek het.

Er werd daarna volop gewisseld, maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Niemand van de geel-zwarten stond op om de spreekwoordelijke kar te trekken. De thuisploeg speelde de wedstrijd plichtmatig uit en SSS kon niet meer gevaarlijk worden. Kortom: nog genoeg werk aan de winkel. Na een goede seizoensstart staat SSS zodoende weer met beide benen op de grond. Komende zondag komt Emplina uit den Bosch op bezoek in Overloon.

De Brabanders vinden zichzelf na vier gespeelde wedstrijden terug in de middenmoot, met vijf punten. SSS doet het iets beter. De ploeg uit Overloon staat nu op een vierde plaats met zeven behaalde punten.

Om bovenin mee te blijven draaien in de tweede klasse H zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden van de Bosschenaren.