SV Venray wint wederom

Venlosche Boys-SV Venray 1-3 (0-1). Doelpuntenmakers Venray: Bram Vievermans, Armend Shala (2x).

Venlo | Venlosche Boys kon afgelopen zondag geen antwoord vinden op de aanvallende impulsen van SV Venray. Trainer Frans Koenen moest zijn elftal in het duel met Venraynaar en ex-speler Sjoerd van der Coelen op verschillende plekken wijzigen. In de startopstelling was plaats voor Jeroen Vullings en Joy Koenen. De opvallendste speler in de beginfase was Bram Vievermans, hij zorgt voor de eerste dreigende momenten in de zestien van 'De Boys'. Ook in negatieve zin laat hij zich zien, midden op eigen helft begaat hij een overtreding en verdwijnt als eerste in het boekje. Met een haf uur op de klok gaat Venray hoger spelen en heeft het veelvuldig balbezit op de helft van Venlo. Het blijft de aanval zoeken, een diepe bal van Robbert Willemse komt bij Vievermans. Die ziet de doelman komen en toucheert de bal voldoende om de 0-1 te laten aantekenen.
Ook het begin van het tweede bedrijf is voor Venray. Ron Kleuskens ziet zijn vrije schietkans gekeerd worden door de doelman. In vrijstaande positie ziet Armend Shala dat er ruimte is om uit te halen. Zijn schot van ongeveer twintig meter belandt in het net. Een verdubbeling van de voorsprong na 55 minuten. De Venlosche bank is niet blij met de arbiter, die een aantal maal geen voordeel toepast. Het mag even later echter niet klagen dat na een pittige overtreding slechts geel uit zijn borstzak tevoorschijn komt. Koenen komt verkeerd neer na een duel en vergaat van de pijn, hij kan niet meer verder. Venlosche Boys gelooft er nog in en Venray moet dan even alle zeilen bijzetten. Drie gele kaarten zijn hiervan het tastbare bewijs. Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd weet de thuisploeg dan toch een bres te slaan in de hechte verdediging als Sergi Simons een onverwachte voorzet over de doellijn werkt. Veel tijd is er daarna niet meer te spelen. Diep in blessuretijd mag Shala, al dan niet na het begaan van overtredingen; doorlopen en loopt de bal bijna letterlijk over de doellijn en bepaalt zo de eindstand op 1-3. Venray kan de drie punten bijschrijven, enige smetje is de vermoedelijke langdurige uitschakeling van aanvoerder Koenen. Trainer Frans Koenen bevestigt dat: "Joy Koenen valt verkeerd, het lijkt een vervelende schouderblessure. De overwinning vond ik terecht. We lieten Venlosche Boys nog lang in leven en gaven hen de mogelijkheid om na de 2-1 terug te komen."