Gwenda Nielen uit Expeditie Robinson

Oostrum | Gwenda Nielen heeft het tv-programma Expeditie Robinson donderdagavond noodgedwongen verlaten. De oud-Oostrumse werd de deur gewezen door haar ploeggenoten van het kamp van de onbekenden. "Het doet heel pijn", was haar eerste reactie. "Ik ben er met open ogen ingetrapt."

Gwenda Nielen begon met grootse plannen aan het tv-programma van RTL, maar al na een paar afleveringen is het avontuur voorbij. De expeditieleden ergerden zich al een paar dagen aan de bazigheid van hun kapitein. Tijdens de eilandraad hadden ze eindelijk de kans om haar terug naar Nederland te sturen. Een probleem was natuurlijk dat Gwenda Nielen nog een gouden munt (waarmee ze eenmalig de stemmen op haar of iemand anders teniet kon doen) in bezit had en daarom mocht ze niks doorhebben van het snode plannetje van haar team. Nielen kreeg uiteindelijk vier van de acht stemmen tijdens de eilandraad. Genoeg dus om uit het spel gestemd te worden. Tijdens de eilandraad werd duidelijk dat Gwenda Nielen echt niets doorhad van het plannetje van haar kamp. "Het belangrijkste is dat iedereen elkaar vertrouwt", zei ze zelfs nog. "Het is niet anders. Ik had gehoopt met sterke spelers door te gaan. Maar ze hebben me eruit gewieberd." De blondine, die tegenwoordig in Soest woont, zag het echt niet aankomen. "En des te harder komt dit aan."

Beau bedankt tbs-kliniek

oostrum | Het tv-programma Beau Five Days Inside van Beau van Erven Dorens heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring gewonnen.

Voor de opnames van dit programma verbleef Van Erven Dorens onder meer ook vijf dagen en vier nachten in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum. Door deel te nemen aan het dagelijks leven en samen met patiƫnten te koken en te eten, te sporten, therapiesessies te volgen en te werken, probeerde Van Erven Dorens zich een beeld te vormen van hoe het is om in een kliniek te worden behandeld. Met medewerkers sprak hij over hun werk, over veiligheid en of het altijd lukt om iemand te 'genezen'. Hij kreeg voor zijn programma maar liefst 52 procent van de stemmen van de kijkers. Dit programma van RTL4 nam het op tegen De Luizenmoeder (AVROTROS) en Expeditie Robinson (RTL5). Naast de tbs-kliniek bezocht hij onder meer ook een hospice en een brandwondencentrum.

Wandelschoenen

Venray | Burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen trekken de wandelschoenen aan en gaan weer samen op pad.

Op zondag 21 oktober wandelen zij de 'bedevaartroute' van Jozef (Smakt) naar Maria (Kevelaer). Om 13.00 uur wonen zij daar de H. Mis bij die door Limburgs nieuwe bisschop Harrie Smeets wordt opgedragen in de kaarsenkapel. Uiteraard zijn inwoners van de gemeente Venray van harte uitgenodigd om die bij te wonen. Aansluitend lopen ze weer terug en arriveren rond 16.00 uur bij Tante Jet aan de Maas.