Mixed

Soms duren dingen even, maar dan heb je ook wat. Volgende week wordt eindelijk het nieuwe clubhuis van hockeyvereniging MHCV geopend. Ik was er laatst. Zo lang als de leden zich hebben lopen schamen voor hun vorige onderkomen, zo lang zou ik trots zijn op het nieuwe.

Een jaar of vier geleden – ik was interim-bestuurslid bij SV Venray – opperde een medebestuurslid richting een van de MHCV-bestuurders om samen een nieuw clubhuis/kantine te bouwen. 'Nee,' luidde de reactie. 'Wij willen niet dat jullie Marokkaanse jongens aan onze meisjes komen.'

Ik kan degenen geruststellen die nu gechoqueerd zijn. Want ik betwijfel of deze bestuurder namens alle bestuursleden sprak, of de uitspraak gedeeld wordt door alle leden (toen een hockeyvader hem hoorde, viel hij bijna van zijn stoel) en zelfs of alle dochters het ermee eens zijn ;-)

Ik wens het genoemde bestuurslid een dochter toe die op een dag thuiskomt met een even zorgzame als getinte vriend met prachtige zwarte krullen en Berberse grootouders die verdomd goed kan voetballen. En waar zij niet van af kan blijven.

Stan Verhaag