Afbeelding
Foto:

Inzamelingsactie voor Lombok

Venray | Kinderopvang 't Nest heeft een inzamelingsactie gehouden voor het Indonesische eiland Lombok. 't Nest is een organisatie die samen met ouders, scholen, lokale organisaties en ondernemers in de buurt voor kinderen een fijne plek creëert om in op te groeien.

In een samenleving waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en individualisering steeds nadrukkelijker aanwezig is, wil kinderopvang 't Nest er juist zijn voor kinderen.

Vanuit deze gedachten was 't Nest een actie gestart om iets te betekenen voor de getroffen kinderen en families in Lombok.

Op alle locaties heeft 't Nest samen met de kinderen verschillende activiteiten gehouden. Lege flessen werden ingezameld, er werden cupcakes gebakken en kunstwerken en zelfgemaakte jam en appelmoes werden verkocht. Daarnaast stonden er op alle locaties donatiebussen, zodat iedereen op zijn eigen manier een steentje bij heeft kunnen dragen.

Inmiddels is de actie afgerond en is er 1000 euro ingezameld. Dit bedrag wordt gedoneerd aan de Anak Bangsa Foundation in Lombok. Loes van der Sterren, clustermanager van 't Nest heeft bij deze non-profitorganisatie een aantal maanden stage gelopen en is nauw betrokken bij de stichting. Door diverse projecten en het aanbieden van naschoolse opvang en goed (middelbaar) onderwijs, kan er worden voorkomen dat de allerarmste kinderen naar straat gaan en vroegtijdig school verlaten.

Met de donatie van 't Nest gaat de Anak Bangsa Foundation de getroffen families kunnen voorzien van basisbehoeften zoals dekens, luiers, melk, zeep, drinkwater en rijst.

Tevens wordt de donatie gebruikt worden voor de renovatie van het gebouw. Dit is door de aardbevingen dermate beschadigd en onveilig geworden, dat het opnieuw gebouwd zal moeten worden.


Avond van de Lach

Ysselsteyn | In gemeenschaphuis De Smelehof in Ysselsteyn vindt op zaterdag 20 oktober de Avond van de Lach plaats. De avond start om 20.00 uur en de zaal is open om 19.00 uur.

Het podium wordt bestegen door Andy Marcelissen, Trio Ongeplok, Hans Eijkemans, René van den Heuvel, Boy Jansen, Tadaa en Frans Bevers.

Kaarten zijn te koop bij de Vitelia-winkel, COOP V.d. Leij en in gemeenschaphuis De Smelehof in Ysselsteyn.

Daarnaast is het mogelijk kaarten te reserveren via e-mail beheerder@smelehof.nl. Op de avond zelf is er een avondkassa.