Afbeelding
Foto:

Vredesposter: Aardig zijn helpt

Venray | Sinds meer dan 30 jaar organiseert de internationale organisatie van Lions Clubs de Vredesposter of Peace Poster Wedstrijd. Sinds 1994 doet Nederland mee aan deze internationale wedstrijd. Een van de doelen van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

De Peace Poster Contest is een wedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar. De gedachte is dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema Vrede. Zij geven in een tekening in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Voor 2018 is het thema Kindness Matters ofwel Aardig zijn helpt. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Venray, Overloon en Horst zijn uitgenodigd om mee te doen de vredesposterwedstrijd. De posters worden beoordeeld door de leden van de beide Lions Clubs en daarnaast door een vakkundige jury bestaande uit Henk Vissers, kunstenaar en docent Raayland College Venray, Ingrid Koenen van Galerie IROK in Horst en Maria van Dorst, kunsthistorica en voorheen conservator bij het Venrays Museum. Van 17 tot en met 27 oktober hangen de posters in de bibliotheek van Venray en kan ook het publiek stemmen. Voor de verschillende winnaars zijn er aardige prijzen te verdelen. De Venrayse prijsuitreiking zal dit jaar door wethouder Anne Thielen plaatsvinden op woensdag 31 oktober 2018 in het theehuis van het Odapark in Venray. De posters van de regionale prijswinnaars dingen mee met die uit andere streken van Nederland. De beste poster van ieder land gaat naar het gebouw van de Verenigde Naties in New York om samen met winnaars van andere landen beoordeeld te worden. De prijsuitreiking van de hoofdprijs vindt plaats tijdens de Lions VN Dag.


Open dag de Houtsnippers

Venray | Op zondag 21 oktober vindt in wijkcentrum Den Hoender een open dag plaats van hobbyclub de Houtsnippers.

In verband met het 15-jarig bestaan van de club laten de leden zien waaruit hun hobby bestaat. Naast de leden worden er ook een aantal hobby's van en door de echtgenotes gepresenteerd. Bij deze gelegenheid laten de leden de bezoekers kennismaken met hun hobby, voornamelijk Friese houtsnijkunst. Daarnaast worden er nog een aantal andere handwerken getoond en gedemonstreerd, zoals houtsnijkunst, maar ook het werken met glas in lood, glas graveren, handgemaakte kaarten, figuurzagen (elektrisch) en een van de leden geeft een kijkje hoe het was in de tijd van de Romeinen. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.