Eerste zege voor Holthees

DWSH'18-Holthees 0-2 (0-1). Doelpuntenmakers Holthees: Kay Wijenberg, Ser van Es.

Sint Hubert | Holthees heeft op bezoek in het Brabantse land bij Sint Hubert de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. In de openingsfase had Holthees het lastig. Slordigheden achterin leidden tot enkele kansen voor de thuisploeg. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de gasten beter, maar ook DWSH'18 bleef kansen creëren. Uit een counter kwam Holthees op voorsprong. Ser van Es bediende Kay Wijenberg, die zijn tegenstander goed uitkapte en de bal met een droge knal onhoudbaar linksonder in de hoek plaatste. De openingstreffer zorgde voor meer rust in het team van trainer John Klaassens. Het begin van de tweede helft was voor Holthees, maar daarna werd DWSH beter. Doelman Marco Rijnen had echter enkele uitstekende reddingen in petto. Na een rode kaart van DWSH maakte Ser van Es vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-0. Met veel inzet en passie, maar niet altijd even goed voetbal, werden zo de eerste drie punten van het seizoen gepakt.

Vrouwen Venray stellen teleur

Someren/NWC Vrouwen 1-Venray Vrouwen 1 4-0 (1-0).

Someren | Het vrouwenelftal van Venray heeft op bezoek bij Someren/NWC een forse tik te verwerken gekregen. Al na negen minuten viel de openingstreffer, toen een hoekschop door een van de speelsters van de thuisploeg ineens op de pantoffel werd genomen: 1-0. Daarna nam Venray het initiatief in een wedstrijd waarin voor rust weinig kansen te noteren vielen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet, al kreeg Venray maar weinig mogelijkheden. Met nog ruim twintig minuten op de klok viel de tweede treffer. In de slotfase liep de thuisploeg uit naar een 4-0 overwinning.

Verliezend SSS'18 laat kansen liggen

Leveroy Vrouwen 1-SSS'18 Vrouwen 1 3-0 (1-0).

Leveroy | De vrouwen van SSS'18 hebben het competitieduel met Leveroy met 3-0 verloren. In de eerste helft creëerde het dameselftal van de Overloners voldoende kansen, maar gescoord werd er niet. De thuisploeg deed dit wel, waardoor er een 1-0 ruststand op het bord stond. Na rust was het qua veldspel gelijkwaardig, maar creëerde SSS te weinig kansen.

Leveroy scoorde in de slotfase nog twee keer. Met één punt uit de eerste drie duels is het seizoen voor het dameselftal van SSS qua resultaat niet gestart zoals gehoopt en verwacht. Zondag komt het dameselftal van SVC2000 uit Roermond op bezoek.