Stella Wientjens velt Berlicum

Venray-Berlicum 4-1 (2-1). Doelpunten Venray: Stella Wientjens (3x) en Joni van Alst.

De hockeysters van Venray blijven het uitstekend doen in de vierde klasse. Op sportpark De Wieën was Berlicum zondag een maatje te klein: 4-1. Stella Wientjens nam drie van de vier Venrayse treffers voor haar rekening.

Venray begon energiek aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Joni van Alst gaf een goede voorzet in de diepte en Stella Wientjens rondde beheerst af: 1-0. De Venrayse hockeysters wisten elkaar goed te vinden en ruimtes te creëren. Het leverde meerdere kansen op, die helaas onbenut bleven. Berlicum wist via een strafbal de gelijkmaker te maken: 1-1. Het was opnieuw Stella Wientjens, op aangeven van Imke Huggers, die met haar backhand succesvol was: 2-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft was Venray opnieuw de betere ploeg en drukte het overwicht uit in twee doelpunten. Na tien minuten maakte Wientjens haar derde treffer van de dag. Via een strafcorner wist ze hard de bal in het doel te slaan: 3-1. Berlicum kwam nog een aantal keer dicht bij een tweede treffer maar Kiki Nellen en de verdediging van Venray wisten het doel schoon te houden. Het slotakkoord was voor Joni van Alst die zich uitstekend vrijspeelde en de 4-1 liet aantekenen. Op zondag 14 oktober speelt Venray in en tegen Nuth, aanvang 12.45 uur.

Verlies Jumpers'76

Jumpers'76-Achilles'71 52-61 (24-27). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 14 punten, Peter Hoeijmakers (11) en Jorik Wulterkens (9).

Venray | In de tweede klasse A verloren de basketballers van Jumpers'76 hun thuiswedstrijd tegen Achilles'71: 52-61. De eerste vijf punten in het duel waren voor de gasten die het eerste kwart afsloten met een voorsprong: 14-19. In het tweede kwart hetzelfde spelbeeld met goed basketbal van beide zijden. Jumpers'76 wist nagenoeg het verschil te dichten, maar stokte op drie punten verschil: 24-27. In het derde kwart kwam Peter Hoeijmakers goed los en met enkele fraaie punten wist Jumpers'76 bijna op gelijke hoogte te komen: 41-42. In het laatste kwart had de thuisploeg moeite met Achilles'71 dat een full-court press verdediging ging spelen. Jorik Wulterkens bracht nog wel even de spanning terug door de stand op 51-53 te brengen. De gasten kwamen echter te gemakkelijk tot scoren en namen uiteindelijk verdiend de punten mee naar Nuenen.

Op zaterdag 13 oktober spelen de Venrayse basketballers uit tegen BC Deurne Pioniers, aanvang 19.00 uur.