Belangrijke winst De Peelkorf (Foto's)

Stormvogels-De Peelkorf 7-10.

Luyksgestel | In de strijd om lijfsbehoud in de topklasse korfbal behaalde De Peelkorf zondag een belangrijke overwinning op Stormvogels: 7-10. De Ysselsteynse korfbalsters delen door de zege nu de voorlaatste plaats met Altior en DDW. Deze drie ploegen hebben twee punten uit drie duels. Stormvogels is rodelantaarndrager met nul punten uit drie. De nummer laatst in de topklasse degradeert rechtstreeks, de nummer voorlaatst speelt promotie/degradatiewedstrijden. De Peelkorf speelt op zondag 14 oktober opnieuw een cruciaal duel. De Ysselsteynse ploeg gaat op bezoek bij Altior in Heeswijk-Dinther. Dit duel begint om 15.00 uur.

Henk Lammen was bij de wedstrijd. Bekijk zijn foto's via deze link.

Zege korfbalsters Oranje Wit

Klick'15-Oranje Wit 5-10 (5-5). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (3x), Anne Weijs (2x), Kim Hendrix, Maureen Drabbels, Janne Gellings, Steffie van Rooij en Mandy Litjens.

Wilbertoord | In de hoofdklasse korfbal won Oranje Wit het uitduel tegen Klick'15: 5-10. In Wilbertoord begonnen de gasten sterk aan het duel en namen meteen een kleine voorsprong van twee treffers: 1-3. Ondanks het goede spel van Oranje Wit wist de thuisploeg bij te blijven en zelfs een voorsprong te nemen: 5-4. Op slag van rust trokken de gasten de stand weer gelijk: 5-5. Na de rust was Oranje Wit de sterkere ploeg en wist al in een paar minuten tijd een voorsprong op te bouwen van 5-7. Verdedigend stond Oranje Wit als een boom en had Klick'15 moeite met het opzetten van een goede aanval. Oranje Wit wist daarentegen gevarieerde aanvallen op te zetten en bleef het overzicht houden. Hierdoor wisten de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken en met 5-10 de punten mee naar huis te nemen. Opvallend was dat de thuisploeg in de tweede helft geen enkele keer wist te scoren. Op zondag 14 oktober gaat Oranje Wit op bezoek bij Astrantia/Ona, aanvang 13.00 uur.

Nederlaag SVOC'01: 11-14

SVOC'01-DAW 11-14 (7-8).

Oirlo | In de overgangsklasse korfbal leed SVOC'01 een 11-14 nederlaag tegen DAW. Na de openingstreffer van de thuisploeg gingen beide partijen voor rust gelijk op tot 7-7. In de slotminuten scoorden de gasten de achtste treffer en stonden bij de rust nipt voor: 7-8. Na de thee liepen de gasten meteen uit naar een verschil van twee (7-9), waarna de tricolores knap terugkwamen tot 11-11. Het slotakkoord was echter voor DAW dat met drie treffers op rij de volle buit binnenhaalde.

Op zondag 14 oktober gaat SVOC'01 op bezoek bij koploper BMC. Het duel in Berlicum begint om 13.00 uur.

Venray overklast Boxmeer: 7-2

Venray-Boxmeer 7-2 (4-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (3x), John Jongeneel, Roy de Rijk, Alex Kaanen en Stan Deeks.

Venray | De hockeyers van Venray wonnen in de derde klasse de topper tegen Boxmeer: 7-2. Beide ploegen waren nog ongeslagen, maar Venray was op eigen veld enkele maatjes te groot voor de gasten. Grote man bij Venray was Guido Pop met drie treffers. Met de maximale score van vijftien punten uit vijf duels gaat Venray nu fier aan kop.

Na een begin waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden, nam Venray steeds meer het initiatief. Dit resulteerde na verschillende aanvallen in een strafcorner die erin werd gesleept door John Jongeneel. Na de openingstreffer blaakte Venray van het zelfvertrouwen. De thuisploeg ging steeds aanvallender spelen en liep Boxmeer links en rechts voorbij aan de hand van snelle combinaties. Een van deze combinaties werd perfect uitgevoerd, waarna Roy de Rijk via een tip-in scoorde: 2-0. Na enkele minuten was het opnieuw raak. Na een uitbraak speelde debutant Alex Kaanen met een prachtbeweging de doelman van Boxmeer uit en scoorde 3-0. Uit een strafcorner scoorde Guido Pop vervolgens zijn eerste treffer van de dag. Na de 4-0 begon Venray steeds slordiger te spelen en kwam Boxmeer op 4-1 uit een strafcorner. Dit was ook de ruststand op sportpark De Wieën. Na de thee begon Venray opnieuw fel en liep via opnieuw Pop uit naar 5-1. Na de tweede treffer van de gasten bracht Stan Deeks met een fraaie backhand de marge weer op vier: 6-2. Met een geweldige redding stopte doelman Teun Loenen van Venray vervolgens een strafbal en was de strijd definitief beslist. Met zijn derde treffer van de dag zorgde Guido Pop in de slotfase voor de kers op de taart: 7-2. Koploper Venray speelt op zondag 14 oktober een uitwedstrijd tegen Nova, aanvang 14.45 uur.

Red Stars onderuit

VTV-Red Stars 6-4

Nieuwegein | In de tweede divisie D verloor koploper Red Stars in Nieuwegein de lastige uitwedstrijd tegen VTV: 6-4. De gasten begonnen met een verliespartij van Tom Thijssen maar kwamen door winstpartijen van Ronald Bogaard en Kas van Oost op 1-2. Na verlies in het dubbel (2-2) liep de thuisploeg uit naar een 6-3 voorsprong. In de slotpartij wist Bogaard door winst op Van de Berg de nederlaag te beperken. In de stand deelt Red Stars nu de koppositie met Tempo Team 2. Op zaterdag 13 oktober gaat Red Stars op bezoek bij Avanti, aanvang 15.00 uur. Tijdens de afdelingsronde in Geleen van de NJM plaatsten de volgende jeugdleden van Red Stars zich voor de kwartfinale in Almere: Sem van Gameren, Jules Holtman, Steven van Kessel, Pieter Zwiers, Anna Maria Cupka, Esmee Eeren, Maud Arts en Sophie Verheyen.