Handbalsters goed van start

ESZV Oktopus-Manual 27-28 (10-13). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (8x), Joy Jakobs (7x), Conny van Tilburg (5x), Maaike Lipman (4x), Jonna Kessels (2x) en Eva Jaegers.

Eindhoven | De handbalsters van Manual zijn het seizoen uitstekend gestart in de tweede klasse. In Eindhoven werd het eerste competitieduel tegen ESZV Oktopus nipt gewonnen: 27-28. De gasten gingen furieus van start en leidden na een kwartier spelen met 3-10 via snelle en strak afgeronde aanvallen. Daarna liet Manual het aanvallend afweten en kon de thuisploeg nog voor rust terugkomen tot een marge van drie doelpunten: 10-13. Na een goede peptalk van coach Twan Rongen begon Manual aan de tweede helft. De Venrayse handbalsters bleven zoeken naar de juiste verdediging tegen Oktopus. Ondanks het gemis van communicatie in de verdediging wisten de gasten toch genoeg goals te scoren om aan de winnende hand te blijven en uiteindelijk de punten mee naar huis te nemen. Op zaterdag 13 oktober speelt Manual de derby tegen Wittenhorst. Het duel in Horst begint om 20.30 uur.

Zes keer Bennie Beekers

Rapiditas-Manual 15-18 (4-9). Doelpunten Manual: Bennie Beekers (6x), Paul Stroy en Jochem Duisters (beiden 3x), Driek Gabriels (2x), Joep Weijs, Jan Vorstenbos, Bryan van Kol en Maarten Lucassen.

Weert | In een nieuw tenue en met een selectie van twee herenteams is Manual sterk begonnen in de tweede klasse. In Weert werd Rapiditas met 15-18 verslagen. De Venrayse ploeg, onder leiding van Maciej Garkowski, opende het uitduel uitstekend. Na enkele fraaie break-outs nam Manual een voorsprong van drie treffers: 2-5. Verdedigend stonden de gasten met Noud Janssen, Bryan van Kol en Bennie Beekers uitstekend. Beekers wist zich ook aanvallend te onderscheiden en was met zes treffers topscorer aan Venrayse zijde. Bij rust stond Manual met 4-9 voor. Aan het begin van de tweede helft werd Manual overrompeld door de thuisploeg en stond de stand al snel gelijk. De laatste minuten van het duel verliepen erg onrustig door felle overtredingen. De Venrayse keepers Jarno Wolfs en Oscar Logister hielden in die fase het hoofd koel en bezorgden met fraaie reddingen hun ploeg de eerste zege.

Op zondag 14 oktober speelt Manual om 11.50 in en tegen Brunssum.