SVOC'01 na rust langs RKMSV

SVOC'01-RKSVN 2-0 (0-0). Doelpuntenmakers SVOC'01: Rob Houwen, Fons Classens.

Oirlo | Dát wat de afgelopen weken misging bij SVOC'01, ging afgelopen zondag goed. Vaak werd een duel in de tweede helft weggegeven. Tegen RKMSV werd de zege juist na rust veiliggesteld. In de eerst helft werden er weinig kansen gecreëerd en was een wedstrijd vol duels.

De 0-0 ruststand was dan ook terecht. Direct na rust kwam SVOC op voorsprong. Rob Houwen was het eindstation van een goedlopende aanval. Houwen schoot de bal diagonaal snoeihard binnen: 1-0. Daarna was het goede voetbal, zoals vaker in de laatste weken in de tweede helft, ver te zoeken. Het uitbreiden van de voorsprong is dit seizoen nog niet aan SVOC weggelegd. Het tweede bedrijf was het regelmatig billenknijpen en de gasten werden dan ook beter. Met enkele gevaarlijke counters kwam SVOC eruit, maar het vizier stond niet op scherp. Het harde werken werd uiteindelijk toch beloond, in de laatste minuut zorgde een goede loopactie van Fons Classens voor de bevrijdende: 2-0.

Trainer Jeroen Denissen: "Een heerlijke overwinning die op basis van de eerste helft en de werklust die er nu wel was, verdiend is. Volgende week spelen we tegen Sporting ST. Dat elftal won met 0-6 bij Kronenberg, dat wordt dus een leuk affiche."

Met de eerste zege op zak kan SVOC met een goed gevoel richting Swolgen, dat één plek onder de fusieclub uit Castenray en Overloon staat.

Nipte nederlaag Leunen in Egchel

Egchel-Leunen 1-0 (1-0).

Egchel | Leunen heeft op bezoek bij Egchel de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De oranjehemden verloren door een vroeg doelpunt met 1-0 van de thuisploeg. Trainer Vincent van Sambeek vond de nederlaag terecht: "In de eerste helft was Egchel veel feller. Uit een counter zorgden ze voor de openingstreffer. Wij kregen wel wat kansjes, maar lieten het na om het Egchel écht lastig te maken.

Na rust deden we er een schepje bovenop en waren we gelijkwaardig, maar we maakten de kansen niet af. Als ik het objectief bekijk is het een terechte overwinning voor Egchel. Ik vond niet dat wij recht hadden op een punt." Leunen blijft door de nederlaag onderin bivakkeren. Aanstaande zondag komt Kwiek Venlo op bezoek. De Venlonaren speelden afgelopen weekend gelijk tegen SV United.