Doelpuntrijk gelijkspel SV United in Venlo

Kwiek Venlo-SV United 3-3 (1-1). Doelpuntenmakers SV United: Bram Lookman (2x), Michal Kolodziejski.

Venlo | Tijdens het duel tussen Kwiek Venlo en SV United hoefde de neutrale toeschouwer zich geen seconde te vervelen. SV United had voorafgaand aan het duel met Kwiek één keer gewonnen en een keer verloren, de tegenstander uit Venlo had uit een gespeeld duel het volle pond behaald. Na ruim een half uur zette Bram Lookman de gasten op voorsprong. Uit een counter maakte Lookman de rebound na een schot van Indy Phillips. Een minuut later was het middels een schot buiten de zestien in de bovenhoek alweer gelijk. Na rust maakte de dit seizoen toch al op schot zijnde Michal Kolodziejski zijn vijfde van het seizoen. Hij kopte een perfecte vrije trap van Kevin Koolhof binnen: 1-2. Lookman leek het duel met de derde treffer even later in het slot te gooien. Kwiek Venlo kwam echter toch nog langszij. Ruim twintig minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer uit een penalty: 2-3. Kolodziejski miste even later namens United een penalty op de 2-4. Daarvan profiteerde de thuisploeg uiteindelijk. Een van richting veranderd schot viel vlak voor tijd
binnen: 3-3.

Tweede nederlaag Ysselsteyn

Helden-Ysstelsteyn 2-0 (1-0).

Helden | Ysselsteyn is in Helden tegen de tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. Dat had het team van trainer Ruud Jenneskens vooral aan zichzelf te wijten. De beginfase was voor Ysselsteyn en dat bracht direct enkele kansjes met zich mee. Frank Jespers was het dichtst bij de openingstreffer, maar hij zag zijn poging over gaan. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Helden sterker en na een half uur viel dan ook de openingstreffer: 1-0. In het vervolg van de eerste helft bleef de thuisploeg de beter partij en brak er voor Ysselsteyn een fase aan waarin het niet meezat. De ruststand bleef 1-0. Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Een worstelend Ysselsteyn was zeker niet in goeden doen en zag de thuisploeg na een uur de spanning uit het duel halen: 2-0. Daarna probeerde Ysselsteyn nog wel iets te forceren, maar zonder succes. De eindstand bleef ongewijzigd en daarmee is het een duel geworden om snel te vergeten. Zondag komt SV Laar op bezoek in Ysselsteyn en krijgt de ploeg kans om revanche te nemen.

Gelijkspel Merselo in Afferden

HRC'27-Merselo 2-2 (1-1). Doelpuntenmakers Merselo: Tim Philipsen, Bas Litjens.

Afferden | Merselo heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen HRC'27 uit Afferden. De thuisploeg begon sterk aan het duel. Al na zes minuten viel de openingstreffer. Een inzet van een speler van HRC kwam tegen de lat, de rebound werd binnengewerkt. Na het eerste kwartier werd Merselo beter. Bas Litjens trof eerst nog de paal, maar enkele minuten later was het wel raak. Bert Veltrop stuurde Tim Philipsen weg en die faalde oog-in-oog met de doelman niet: 1-1. Twintig minuten na rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een harde, lage schuiver verraste Joris Peeters, de vervanger van de geblesseerde Bram van Soest: 2-1. De gelijkmaker viel vlak voor tijd. Een hard en laag schot van Veltrop kwam via de paal terug in het veld, waarna Litjens de
2-2 aantekende.