SSS'18-Erp 1-1 (1-1). Doelpuntenmaker SSS'18: Bas Joosten.

Overloon | Het seizoen is nog maar net begonnen, maar in Overloon was op de derde speeldag van het nieuwe seizoen direct sprake van een heuse topper.

SSS'18 en Erp waren de enige twee ploegen die de eerste duels van de competitie beide hadden gewonnen.

Het duel dat in Overloon op het programma stond, was daardoor niet enkel een duel op zich maar kon ook meer inzicht geven in de rol van betekenis die beide ploegen dit seizoen kunnen gaan spelen in de tweede klasse H.

Na het gelijkspel in Overloon zijn beide ploegen niet meer ongeslagen.

De openingsfase was duidelijk voor het goed combinerende Erp.

Na ruim twintig minuten zorgde een lange bal van Erp voor een misverstand in het centrum van de ploeg uit Overloon, waarna Erp de 0-1 aantekende. SSS wankelde, maar viel niet.

Na een half uur kreeg de thuisploeg de eerste kans. Bas Joosten trof de paal. Het was het begin van een fase waarin Erp het tempo verlaagde en SSS steeds beter in het spel kwam.

Het aanvalsduo van SSS, gevormd door Koen Verlinden en Joosten, kwam steeds meer in het spel voor. Joosten trof vlak voor rust opnieuw de paal, maar niet lang daarna was het wél raak. Op aangeven van Burak Tasten maakte de aanvaller met een droge knal vanaf de punt van de zestien de gelijkmaker.

Direct na rust ging het felle SSS op jacht naar de voorsprong. Het spel werd dynamischer en er ontstonden grotere ruimtes op het middenveld.

Daar konden beide ploegen niet van profiteren. Verlinden en Joosten lieten enkele kansen onbenut om de Overloners op voorsprong te brengen. De slotfase van het duel was voor de gasten.

Vlak voor tijd moest invaller en speler Bart Deriet zich op de doellijn nog strekken om een kopbal vanuit een corner van Erp te pareren. Dat bleek het laatste vermeldenswaardige moment van de wedstrijd. Beide ploegen konden uiteindelijk leven met de puntendeling.

Door het gelijkspel blijven SSS én Erp koploper met zeven punten uit drie gespeelde wedstrijden. De komende twee weken speelt de ploeg uit Overloon tegen EVVC en Emplina: twee teams die de competitie ook goed zijn begonnen.

Dan zal blijken of het dit seizoen sterk gestarte SSS zich in de bovenste regionen kan blijven handhaven.