Historische zege BVV'27

VVV'03-BVV'27 1-4 (0-1). Doelpunten BVV'27: Roel Verkoyen (2x), Jannes Gooren, Egzon Grguri.

Venlo | BVV'27 heeft de eerste zege in de vierde klasse geboekt. De club uit Blitterswijck maakte dit seizoen na een lange afwezigheid zijn rentree in de vierde klasse en verloor in de eerste twee duels van Hegelsom en GFC'33.

Afgelopen zondag volgde dus een driepunter in Venlo. Na veertig minuten werd een doelpunt nog afgekeurd, maar twee minuten later zette Roel Verkoyen de ploeg uit Blitterswijck alsnog op voorsprong met een afstandsschot: 0-1.

Ruim tien minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld. Na een combinatie met Verkoyen was het Jannes Gooren die het doelpunt maakte. Vijf minuten later werkte de defensie van VVV'03 een vrije trap van Jimmy Lucassen slecht weg, waarna Verkoyen de bal beheerst binnentikte: 0-3. Er was echter genoeg spektakel bewaard voor de slotfase. Na de 1-3 van de Venlonaren kreeg BVV-speler Davey Engels rood en bepaalde Egzon Grugri de eindstand op 1-4.

Sporting ST haalt uit

Kronenberg-Sporting ST 0-6 (0-2). Doelpunten Sporting ST: Jur Janssen (2x), Sven Beurskens, Robin Tissen, Kevin Goldschmidt, Thijs Gerrits.

Kronenberg | Sporting ST heeft overtuigend afgerekend met Kronenberg. Op bezoek bij de oranjehemden werd met liefst 0-6 gewonnen. In de eerste helft scoorde Sporting ST tweemaal. Jur Janssen was beide keren de doelpuntenmaker. Direct na rust moesten de gasten met tien man verder omdat Robin Thielen van het veld werd gestuurd. Op de score had dat duidelijk geen invloed, want de fusieclub uit Swolgen en Tienray maakte er na rust nog vier. Sven Beurskens, Robin Tissen, Kevin Goldschmidt en Thijs Gerrits scoorden, ook in die volgorde. Door de zege klimt Sporting ST op uit de onderste regionen en staat het nu negende.