Wandeling over
St. Servaasterrein

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdag 18 oktober om 14.30 uur op het terrein van St. Servaas een wandeling voor senioren met als thema Bomen en hun geheimen. De wandeling start op de parkeerplaats van de Aldi aan D'n Herk 96. Deelname is gratis.

De wandeling is bedoeld voor senioren, voor wie de reguliere wandelingen van IVN Geijsteren-Venray te lang zijn of het tempo te hoog ligt. Iedereen is van harte welkom, of het nu op eigen kracht is of met behulp van een rollator, scootmobiel of met een rolstoel (met begeleider). Het sociale aspect is heel belangrijk. Volgroeide, oude bomen zijn een kostbaar bezit. Alleen door goede en duurzame bescherming kunnen ze oud worden. Bomen doen er mensengeneraties over voordat ze volgroeid zijn en kunnen enorme afmetingen krijgen. Dit soort bomen zijn een levensgemeenschap op zich en herbergen tal van andere samenlevingen. Bovendien zorgen ze voor verkoeling op warme dagen.

De wandelaars gaan diverse bomen bewonderen. De gidsen vertellen bij de rondwandeling over de specifieke soorten, naamgeving en typische kenmerken.


Vocalgroup Hoor's zoekt oud-leden

Venray | Jongerenkoren hebben de basis gelegd voor de vele koren die nu nog bestaan. Ook Vocalgroup Hoor's (voorheen Jongerenkoor Horst) is zo'n koor.

Volgend jaar bestaat Vocalgroup Hoor's 50 jaar en er staat een reünie op het jubileumprogramma op 6 april 2019. Hiervoor is Hoor's op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden. Vroeger bestond het koor uit meer dan 100 leden, tegenwoordig zijn dit 35 leden inclusief eigen combo onder leiding van Dorrie Besouw. Vocalgroup Hoor's gaat terug in de tijd met een jongerenmis in de Sint Lambertuskerk in Horst. Aanvang 18.00 uur. Aansluitend is er vanaf 20.00 uur een reünie voor leden en oud leden bij Feesterij Froxx in Horst. Kijk voor meer informatie op www.vocalgrouphoors.nl. Aanmelden voor de reünie kan vanaf 7 januari 2019.