Werken met de digitale overheid

Venray | Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig via de computer geregeld worden. Hiervoor heeft iedereen een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, geeft de bibliotheek BiblioNu een cursus Werken met de digitale overheid. Tijdens de cursus leren de deelnemers hoe zij een DigiD moeten aanvragen en veilig kunnen gebruiken. Ook worden diverse websites van de overheid bekeken waaronder die van de gemeente, de Belastingdienst en Mijn Overheid. Het is belangrijk dat deelnemers al enige kennis hebben van de computer en het internet en dat zij de Nederlandse taal goed beheersen. "De laagdrempeligheid en de afwisseling vond ik heel erg leuk", aldus een van de voorgaande cursisten. "En ik heb geen knoppenangst meer."

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en Venray die kunnen omgaan met een computer. De kosten bedragen 20,00 euro. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op de maandagen 5, 12, 19 en 26 november. Aanvang 9.30 uur. Het is de bedoeling dat al deze bijeenkomsten bezocht worden. Meer informatie en aanmelden via horst@biblionu.nl of bel naar (077) 398 23 39. Voor Venray mail naar venray@biblionu.nl of bel naar (0478) 58 19 70.