'Gemeente omarmt nieuwbouwplan school Merselo'

MERSELO | Er lijkt schot te komen in de bouwplannen van een nieuwe school in Merselo. Die zou op verenigingsgebouw D'n Hoek bij het sportcomplex in het dorp moeten komen staan. "Burgemeester en wethouders gaan het plan omarmen", zei een opgeluchte dorpsraadvoorzitter John van Dijck.

Door Henk Baltussen

Van Dijck zei dat nadat het college (uitgezonderd wethouder Jan Loonen) een dag eerder in Merselo op bezoek was geweest om zich te laten bijpraten over de plannen die ingrijpend zijn voor het dorp. "Een voorwaarde van het hele project is dat de gemeente het moet omarmen", stelde Van Dijck "Dat is nu gebeurd."
Het dorp had de behoefte om B en W op de koffie uit te nodigen omdat er volgens Van Dijck 'zaken waren die ons frustreerden' Het college nam een te afwachtende houding aan. Er ontstond een tijd geleden zelfs een impasse in de onderhandelingen, die dit voorjaar weer zijn vlotgetrokken. Nu is er de intentie tot samenwerking uitgesproken. "Een positieve wending", aldus Van Dijck.
Wel moet het hele dorp aangeven achter het project te staan, zoals afgelopen juni werd aangegeven. Ook wil het college een goede exploitatieopzet onder ogen krijgen. Pas dan is het laatste restje twijfel bij het gemeentebestuur verdwenen.
Om dat laatste restje weg te poetsen wordt donderdag 8 november een dorpsbijeenkomst belegd om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Een agendapunt die avond is ook wat er met de ruimte moet gebeuren die in het dorp achterblijft als de huidige school De Lier definitief op slot gaat. Sloop zal waarschijnlijk onvermijdelijk zijn, omdat het veertig jaar oude gebouw is versleten.

Laatste restje twijfel moet nog weg bij B en W


Van Dijck hoopt dat het plan in de gemeentelijke voorjaarsnota van maart opgenomen kan worden. "We gaan ervoor. Het zal nog hard werken worden, maar het is gezond voor Merselo. Er is al veel gepraat. Het is ook niet bedoeling dat we de verschillende discussies op 8 november nog eens over gaan doen. Ik ben het nog even nagegaan, er zijn 54 vergaderingen aan besteed, buiten de reguliere vergaderingen om. Er gaat de komende maanden heel wat in Merselo gebeuren."
De dorpsraad staat in elk geval achter het project dat twee miljoen euro gaat kosten. Er zullen nog enkele tonnen moeten worden gevonden om de begroting sluitend te maken. Het zal hoe dan ook nog enkele jaren duren voordat de nieuwe schooldeuren openen. Tot dan zal regulier onderhoud aan het versleten schoolgebouw gewoon doorgaan.